Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

A tandíj megfizethetetlen és elfogadhatatlan

2012.12.13. 14:03 K. Funky

Kitől származnak az alábbi idézetek?

"A kormány minden változtatási szándékát a reform fedőnévvel takarja, szembeállítva a koalíció "modernizáló", szárnyaló jövőt festő törekvéseit az ellenzék úgymond maradiságával. Azok az emberek, akik csak egyes televíziós csatornák híradásaiból szerzik közéleti ismereteiket, könnyen be is dőlnek a hangzatos szóáradatnak. Ám a valódi történésekre is figyelőknek érteniük kell, miről van szó. A reform fogalma újraformálást, megújítást, átalakítást - pozitív tartalmánál fogva jobbítást jelent. Ezzel szemben a felsőoktatási törvény módosítása úgyszólván nem szól másról, mint a pénzről. Valamint kapkodásról, amely bizonyossággá érleli a gyanút, hogy a beterjesztett törvényszövegek mögött nincs stratégiai gondolkodás."

"Ha olyan gazdag társadalomban élnénk, ahol valóban nagy a jólét és magas az életszínvonal, továbbá alapítványok kínálnak tisztes ösztöndíjakat a tehetséges, ám szegény sorsú diákoknak, mi is igazságosnak, s ennélfogva elfogadhatónak tartanánk valamilyen szerény mértékű felsőoktatási tandíjat. Ám a magyar társadalom zöme a szegénységi küszöb környékén él. Napi megélhetési gondok, hónap végén kétségbeesetten számolgatott forintok nehezítik a családok többségének életét. Ilyen körülmények között a százezres nagyságrendű tandíj számukra megfizethetetlen, a ténye pedig elfogadhatatlan."

"A tandíj bevezetése tehát (nevezzék akár képzési hozzájárulásnak) előreláthatóan megfosztja a legszegényebb tehetséges fiatalokat a diplomaszerzés kilátásaitól. Éppen akkor, amikor Magyarországnak égetően szüksége volna a szellemi gyarapodásra, a tehetségesek valódi érvényesülésére."

A: Szerda este mondta el a Hallgatói Hálózat egyik tagja a Műegyetemen tartott fórumon.

B: Hoffmann Rózsa írta ezeket 2006-ban az Új Ember című katolikus hetilapban.

5 komment

Címkék: oktatás tandíj hoffmann rózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr804963616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.12.17. 21:32:24

De hát itt a megoldás:
"Ha olyan gazdag társadalomban élnénk, ahol valóban nagy a jólét és magas az életszínvonal, továbbá alapítványok kínálnak tisztes ösztöndíjakat a tehetséges, ám szegény sorsú diákoknak, mi is igazságosnak, s ennélfogva elfogadhatónak tartanánk valamilyen szerény mértékű felsőoktatási tandíjat."

Akkor még egy szar szegény társadalomban éltünk, amikor ezt mondta.
Na de azóta, hála Orbán Viktor és Matolcsy György áldásos tevékenységének, ma már olyan gazdag társadalomban élünk, ahol valóban nagy a jólét és magas az életszínvonal.
Aki nem így látja, az vagy vak, vagy szemérmetlenül hazudik.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2012.12.17. 21:32:24

Ja, és ez holnaptól benne lesz az alaptörvényben is.

Szúrófény 2012.12.17. 21:32:24

"Vizet prédikál, és bort iszik"
"Minél alázatosabb, annál gyalázatosabb"!
Közmondásos! Keresztény erkölcsükkel összefér!

nemecsek ernő áruló 2012.12.17. 21:32:24

Ezek szerint olyan gazdag társadalomban élünk, ahol valóban nagy a jólét és magas az életszínvonal, továbbá alapítványok kínálnak tisztes ösztöndíjakat a tehetséges, ám szegény sorsú diákoknak. Ez örömmel tölt el.

Még a rákbetegeket sem kell (szükségesnél korábban bekövetkező) halálra ítélni, hogy foci stadionokat építhessünk! Apropó: kereszténydemokrata állásfoglalás van erről, hogy ez aktív, avagy passzív eutanáziának minősül-e, és hogyan egyeztethető össze a keresztényi erkölcsökkel?

Szúrófény 2012.12.17. 21:32:24

A történések hátteréről 1998 Kapuban

A globalizációnak alig van szüksége értelmiségre. Írni, olvasni,
gondolkodni, okosan beszélni tudó értelmes emberre. Csak végrehajtó
hajcsárokat igényel. Ezért kell szűkíteni a tanulás lehetőségét,
kizárni belőle a szegény ember fiát. A globalizáció csak kis létszámú
sikeres egyént visel el, akiket pénzzel köt magához. A sok ember is
zavarja a globalizálás terveit. A népességfogyást az egészségügy
lezüllesztésével, reformjával lehet gyorsítani. Nincs szükség istenre,
hazára, keresztényi erkölcsre, felebaráti szeretetre.
süti beállítások módosítása