Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Rekviem egy államért

2013.01.31. 15:52 Esterházy Attila

Több mint egy évtizede nem tudunk szabadulni ugyanattól a számtól, és most nem egy Demjén-klasszikusról van szó, hanem egy egyszerű, tipikus filmzenéről.

Szerdán kikerült a Facebookra az Együtt 2014 videója, amiben az egyszerre ingben és pulóverben mindenkit megszólító Bajnai Gordon után egyből Juhász Péter beszél arról, hogy mit csinálj, „ha garanciát akarsz arra, hogy 2014 után ne azok jöjjenek vissza, mint akiktől szabadulni akartál”. Alatta a Rekviem egy álomért zenéjének nem túl diszkrét másolata megy.

Erre a számra egyébként már láthattuk Bajnait ülni, legalábbis odavágták egy 2010-es Jobbik-videóba, aminél már nem vacakoltak a zene variálásával.

Hans Zimmer zenéjét a hobbi-videókészítők imádják felhasználni drámai üzenet érzékeltetéséhez, legyen szó akár arab forradalomról, elgázolt kutyákról vagy elsőre kevésbé súlyosnak tűnő problémákról, mint az Ausztriából egy szemétégető füstjét Szentgotthárd felé fújó szél.

Persze lehet, hogy nem kéne hibáztatni az Együtt 2014-et az ötlettelenség miatt addig, amíg Magyarországon egy kreatív kampányvideó így néz ki:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr815055077
süti beállítások módosítása