Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Bánki Nováknak: Ne ugassál, kis köcsög

2012.05.09. 15:40 Urbán Viktor

Ki hitte volna, hogy pont a sporttörvény lesz az, ami miatt úgy felizzik a hangulat a Parlamentben, hogy kis híján be kell vetni a frissen alakult Házőrséget.

Az Országgyűlés plenáris ülésén a ma a sporttörvény módosításáról szóló javaslat általános vitája is folyt. Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának fideszes elnöke önálló indítványt terjesztett elő, amiben fokozottan védené az utánpótláskorú sportolókat. Eközben izzani kezdett a levegő közte és néhány jobbikos képviselő közt. Az LMP-s Vágó Gábor egyenesen az ülésteremből frissíti mikroblogját, a parlament.tumblr.com-ot, itt olvasható, hogy Bánki Erik zsebre tett kézzel fikázta Szilágyi György jobbikos képviselőt és az ülésvezetést. Bánki mikrofonon kívül a következőt mondta Novák Eriknek: "Ne ugassál, kis köcsög!" - írja a parlament tumblr. Szilágyinak pedig azt mondta Bánki, "Ne izguljál, nem megyek ki!" - mikor az az ülés megszakadását féltette előterjesztő hiányában. Mindez azt követően történt, hogy az elnök egyszer már szünetet rendelt el, mert Bánki nem volt bent a teremben. Czene Attila sportállamtitkár szerint Szilágyi személyeskedett, kérte, hogy az elnök tiltsa el Szilágyit. A jobbikos Balczó Zoltán szerint nem történt személyeskedés.

Bánki javaslata szerint egyébként a 18 év alatti sportolók által megkötött amatőr sportolói szerződések csak a törvényes képviselő írásbeli beleegyezésével válnának érvényessé. Lehetővé tenné, hogy a 14 év alatti amatőr versenyzőkkel legfeljebb egyéves időtartamra szóló amatőr sportszerződést köthessenek speciális, kifejezetten az utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezetek, alapítványok és nonprofit gazdasági társasági formában működő sportiskolák. Az ilyen sportolók szerződéses jogviszonyának érvényességéhez szintén a törvényes képviselő írásbeli hozzájárulása kellene. Bánki Erik kezdeményezte azt is, hogy kiskorú sportoló sporttevékenységével kapcsolatos szerződéseket kereskedelmi ügynök közvetítésével ne lehessen megkötni.  

Jellegzetesen olyan témák, amikben bármely pillanatban kirobbanhat a verekedés!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport parlament köcsög novák erik sporttörvény bánki erik

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr374498518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása