Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Vajon miért Horthy-imádók a diósgyőri ultrák?

2012.05.21. 10:01 Urbán Viktor

Úgy tűnik, a DVTK legendás kemény magja politológusokból áll. Mondjuk nem Török Gáborokból, hanem tőrőlmetszett nácikból, de a dolog akkor is meglepő.

Juztuady, az egyre ismertebb mikroblogger posztolta ki a fotót azokról a perverz módon klubhű rajongókról, akik a hétvégén Miskolcról egészen Szombathelyig utaztak el egy 2-1-es vereség kedvéért. Az élénk közéleti érdeklődésű sportbarátok - kapaszkodjanak meg - Dániel Péter Facebook-mániás gyurcsányista elmeháborodott és politikai provokátor akciójára reagáltak. Aki Funkyt olvas, az nyilván mind tudja, hogy Dániel ezúttal éppen vörös festékkel öntött le egy frissen avatott Horthy-szobrot. A DVTK kemény magja láthatólag nem óvódapedagógusokból áll, hiszen akkor tudnák, hogy az ilyen, csak az óvó néni figyelmére hajtó rosszcsontokat azzal lehet megnevelni, ha úgy teszünk, mintha észre sem vettük volna őket. Nem, a diósgyőriek nem kedves óvó nénik, hanem bunkó rasszista bácsik, akiknek Dániel Péterről nem az jutott eszükbe, hogy hülye, hanem az, hogy zsidó. Ennek megfelelően egy "Auschwitzba indul a vonat"-parafrázisssal rukkoltak elő, bónuszként felidézve a Dunába zsidókat lövő nyilasokat. Úgy tűnik, hogy a finom politológiai utalást a rendezők és az MLSZ nem szúrták ki.

A legviccesebb persze az, hogy a diósgyőri ultrák láthatólag úgy emlékeznek az irodalomóráról, hogy a Sturm und Drang az egy náci elitalakulat volt.  

Update 1.: P. a diósgyőri ultra értékes részletekkel bővítette az ismereteinket a Sturm und Drangról és a zsidózó molinóról:

A Sturm und Drang feliratnak semmi köze sincs a kerítés felett látható kiíráshoz. Akik a Sturm und Drang feliratot készítették, azok pontosan tisztában voltak annak irodalmi eredetével és a mögötte meghúzódó szellemiséggel. Akik azt a csoportot megalapították, azok 20-as éveikben járó szentimentálisan gondolkodó fiatalok voltak, akik némi romantikával gondoltak a törvény megszegésére, az engedetlenségre, a verekedésekre. Próbálták magukat megkülönböztetni a társadalmi normákat követő átlagembertől. Saját világképüket úgy tekintették, hogy elfogadható mértékben deviáns, vagy ahogy a linkelt wikipedia cikk is fogalmaz: "A mozgalom eszmei ve­zér­motívumai az önmegismerés, az egyénnek mint testi-lelki egésznek a szabadsága, az érzelmek és az érzékek, az ösztönök és a spontaneitás föl­sza­badítása voltak". Az egy másik kérdés, hogy az ő általuk megfogott módja ennek a szellemiségnek csak elméletben azonosítható a német irodalmárok tevékenységével.

Személy szerint nekem soha semmi közöm nem volt hozzájuk (ha csak azt nem vesszük sorsközösségnek, hogy elég sok alkalommal álltunk a kerítés ugyanazon oldalán, de tagja sosem voltam a csoportnak). A cikkben tárgyalt nyilas utalás pedig a Commandos nevű csoport agyszüleménye. Róluk túl sokat nem tudok elmondani, mert amióta megalakultak, azóta nem nagyon vállalok felük sorsközösséget.

1 komment

Címkék: futball náci rasszizmus ultra dvtk antiszemtizmus dániel péter diősgyőr

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr244528930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.13. 23:20:25

ostobák vagytok.. ülj le egyes
süti beállítások módosítása