Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Már a jófiúk is hazaárulóznak

2012.12.05. 20:24 K. Funky

Mi a közös az alábbi négy idézetben?

A: "Amúgy valóban nem hinném, hogy a teljes kormányzat törekvése lenne a röghöz kötés és a tandíj, és ezt Navracsics Tibor hozzáállása is bizonyítja."

B: "Azt nem tudom, hogy a Hallgatói Hálózat milyen alapon szerveződik, ugyanakkor minden felsőoktatási intézményben - a demokratikus értékeknek megfelelően - mindenkinek lehetősége van az évente megtartott hallgatói-képviseleti választásokon megméretnie magát. Ennek megvan a törvényes útja, és a hallgatók többségi támogatásával lehet cselekedni."

C: "Immár bizonyíték van arra, hogy a kormány az ifjúság ellen van. Erre a lépésre nincs ésszerű indok, nincs magyarázat és nincs mentség. Elherdálják az ország jövőjét, külföldre kergetik öcséinket és hugainkat."

D: "Véleményünk szerint nem az árulja el a hazáját, aki elhagyja a boldogulása érdekében, hanem az árulja el a honfitársait, aki megszavazta ezt a képtelen előterjesztést. Nem hagyjuk, hogy az ifjúságot a felső tízezer arisztokráciájára és alattvalókra osszák, ennek megakadályozására minden eszközt fel kell használni."

Pontosan: mind a négy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájától, vagyis a HÖOK-tól származik.

Szemfülesebb olvasóink egy árnyalatnyi különbséget azért felfedezhetnek az idézetek között. Az A, Nagy Dávid elnök tavaly novemberi interjújából származik, amikor az Origónak lelkesen mesélt arról, Navracsics Tiborral sokkal jobb tárgyalni a felsőoktatási törvényről, mint Hoffmann Rózsával, mert ő partnernek kezeli őket, és biztos nem kell gonosz szóvicceket kitalálni majd a nevére.

A B, idén februárból származik, amikor a szervezet tagjai körében szigorúan Elnök Úrnak nevezett Nagy Dávid személyesen nem győzte eléggé helyteleníteni a Hallgatói Hálózat egyetemfoglalási akcióját, mellyel többek között a keretszámok csökkentése ellen tiltakoztak.

Aztán váratlan váltás következik, a C,- és D-idézetek már egészen frissek, így válaszolt ugyanis a HÖOK a tandíjmentes helyek számának drasztikus csökkentésére.

Nem könnyű eligazodni az ifjúságpolitika zegzugos világában, de egy kérdésünk azért maradt. Ha a lelkes bólogatást valamilyen okból most felfüggesztő HÖOK ezúttal tényleg "minden eszközt felhasznál" majd, vajon az ELTE HÖK felül tudja majd múlni felülmúlhatatlannak tűnő márciusi nyilatkozatát, amikor azt mondták az említett akció közben:

"A mai napon Egyetemünk több, mint 375 éve alapvető tevékenységeit, az oktatást és a tudomány művelését zavarták meg illetéktelenek. Az ELTE Hallgatói Önkormányzata elítéli, ha bármilyen csoportosulás a véleményét oly módon szándékozik kifejezni, amellyel társadalmi normákat sért."

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás höok nagy dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr984949643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása