Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde

2009.02.16. 07:20 Urbán Viktor

Drága olvasók, nem akarnánk dicsekedni, de a teljes magyar sajtót megelőzve megszereztük Gyurcsány miniszterelnök kulcsfontosságú beszédének szövegét, amit hétfőn fog előadni a Parlementben. A jelek szerint egy úgynevezett rendezői példány jutott el hozzánk, amelyben a szöveg mellett, dőlt betűvel szedve egyéb utasítások is szerepelnek. Fantasztikus Gyurcsány-show-ra számíthatunk a Házban. Íme a vágatlan, breakingnews, hihetetlen dokumentum:

----------------------------------------------------------------------------------

 

Tisztelt házelnök asszony, kedves képviselőtársaim, honfitársaim! 

Ha most a Magyar Szocialista Párt frakciólésén lennénk, akkor azzal kezdeném, hogy „Anyu, az  Úristen megbassza azt a büdös kurva világot, azt bassza meg! Azt! Azbeszt megbaszta a büdös  kurva istenit neki. Menjél! Nem megmondtam, hogy ne gyere be, mert ne gyere erre, he. Büdös isten faszát jó, dehogy, jó anyám.”


(Megtörli a homlokát zsebkendővel.)

De nem frakcióülésen vagyunk, hanem évértékelő beszéden, a Parlament és az egész ország  nyilvánossága előtt, így nem mondok ilyesmit, hiszen, ahogy a szomáli bölcsesség is tartja, „nyúlszájjal aztán fújhatod a lámpást”.

(A szónoki emelvény lábánál elveszett kislányt talál, akit magához ölel, és 18 éves koráig finanszíroz.)

Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam, hogyan is fogjak bele az elmúlt év értékelésébe.  Ültem a kertben a laptop előtt, de – az árgyélusát! – nem jutottam az ötről a hatra.  Barátaim! Szeretek és elvettem egy lányt, a neve Klára. Ő mondta meg, hogy két okból is sikertelen volt a próbálkozásom. Egyrészt olyan hideg volt, hogy a karjaim odafagytak az anyósomtól kapott, európai értelemben vett szvetter oldalához. Másrészt a laptopban nem  volt akkumulátor, hiszen a blogomat is úgy diktálom a titkárnőmnek, és hordozható  számítógépet kizárólag fotózáshoz viselek.

Honfitársaim!

( A rangidős parlamenti jegyzőnő gyermekágyi fájdalmakban tör ki. A szónok oldalra fordulva hirtelen levezeti a szülést, megáldja és megkereszteli a kisfiút, aki a „Dessewffy” és a „Tibor” neveket kapja a keresztségben.)

Mit várnak el az emberek a kormánytól? Nyilvánvalóan világos terveket és határozott  cselekvést. Ahogy az északír mondás tartja: a gömböc lovon érkezik, de gyalog távozik. Mi a  vezetők dolga, függetlenül attól, hogy polgármesterek, hogy miniszterek, hogy esetleg az  ország más területén, például a miniszterelnöki kabinetben vállalnak szerződéses tanácsadói  feladatot, havi hárommillióért? Elsősorban is erőt és biztatást adni mindenkinek ahhoz,  hogy merjen részt venni a közös vállalkozásban, amiben kell, merjen változni, amiben kell,  változtatni.

(Iszik egy pohár vizet, aztán felnéz.)

Így hát mit is mondhatnék: hajrá Magyarország, hajrá magyarok! A közmondás szerint „ferde  gömböcnek is egyenes a füstje”. Tartsuk magunkat ehhez barátaim, és tegyük a dolgunkat!

Bár évértékelő beszéden vagyunk, Magyarország jelenlegi helyzetében felesleges, sőt bátran  kimondom, bankárkormányhoz illő bűnös luxus lenne visszatekinteni az elmúlt 12 hónapra,  ahelyett, hogy előre néznénk. Hiszen jobbkezem és bloggertársam, Gréczy Zsolt 2008 júniusában világosan megírta internetes webnaplójában:

„Egy másik probléma maga a válság, tudniillik, van-e ilyen ma Magyarországon. Nos, nem  lehet nem észrevenni, hogy minden gazdasági adat jó irányba mutat. Az összes. Nem vitatom,  hogy még nem eléggé, de tényekkel nehéz vitatkozni. Az év végére 4 százalékra csökken az  államháztartási hiány. Már mérséklődik az infláció, a forint árfolyama erős, sokak szerint  túlságosan is az. Az ipari termelés bővül, a külkereskedelem az első negyedévben több  tízmilliárdos többletet mutat. A nemzeti össztermék (GDP) bővülése ugyancsak megindult.  Persze, ezekből a makrogazdasági adatokból az emberek még szinte semmit sem éreznek. Azt  azonban jelzik: nem ilyen az az ország, amelyik válságban van.”

(A parlamenti karzatról nagy sikollyal lezuhan egy titkárnő. A szónok jobbra felnyúl, és pont elkapja a leányt, mielőtt az szétzúzná a fejét a szónoki emelvény peremén.)

Vagyis mi tettük a dolgunkat, a külgazdasági környezet azonban nem alakult progresszívan, ha fogalmazhatok így. Másokkal együtt magam is úgy látom, ami most zajlik, az több mint  világválság. Ahogy a szomáli bölcsesség mondja, a pénz pénzt fiadzik, a tetű serkét. A  szomáli közben azt is mondja, hogy egy ujjal nem lehet arcot mosni. Illetve azt is, hogy  Luqun dheeraatay, madax ma dhaafto, ami annyit tesz, hogy a leghosszabb nyak se növi túl  a fejet. Különös emberek ezek a szomáliaiak.

(Hosszan, férfiasan zokog, könnyek nélkül.)

Szerintem három folyamat ér össze ezekben a hónapokban. Az egyik a globalizáció  kiigazítása, mondhatjuk egyfajta deglobalizációs folyamat. A másik a piac és az állam  elmúlt húsz évben kialakított együttműködésének, egyensúlyának átírása, korrekciója. A  harmadik pedig az, hogy Benedek pápa őszentsége elfogadta az Apostoli Szentszékhez  benyújtott kérvényemet, így én lehetek a kereszténység történetének első házasságban élő,  többgyermekes, magas állami funkciót betöltő papja.

(Hosszan, férfiasan zokog, rengeteg könnyel.)

De hagyjunk engem, hiszen itt sokkalta nagyobb tétek forognak kockán. Például Totó kutyám  élete. Nem kívánom személyes ügyekkel traktálni önöket, valójában nem is akartam  nyilvánosságra hozni, de a minap olyan dolog történt, amit minden, az országért, a  köztársaságért tenni akaró patriótát fel kell, hogy ébresszen. Totó kutyám rasszista  trágárságoktól hemzsegő, fenyegető levelet kapott. És tudják kitől? Egy nekem igen fontos személytől, akiről talán még egyszer sem tettem említést a nyilvánosság előtt: anyámtól, akit Katusnak neveznek.

(A zokogástól olyan magas frekvencián rezeg a teste, hogy húsz-harminc centiméterre a szónoki emelvény fölé emelkedik, és enyhe, fáradt rózsaszín fényt bocsát ki.)

A védelmemre kirendelt kormányőrök parancsnoka (saját zsebből fizetem nekik a reggeli túrós táskát, amit anyósom, Piroska visz le nekik reggelente a keszkenőjében, ez havonta 42 500  forintba kerül), szóval a parancsnok el akarta rejteni a levelet, de amikor progresszív becsület szavát kértem, hogy nem titkol előlem semmit, kiadta.

Quo vadis, Magyarország, teszem fel a kérdést, ha egy mélyszegénységből feltört polgári  családban matróna fordul hobbiállat ellen? Hol a határ? – teszem föl a kérdést az ellenzék  tisztelt vezérének! Ismét csak bebizonyosodik a maláj igazság: sokkal jobb egy biztos  ellenség, mint két bizonytalan gömböc.


(Diakónussá avat tizenkét fiatal szeminaristát.)

„Nem a disznók takarítják ki maguk után az ólat” – tartja a népi bölcsesség. Erre én ezt  válaszolom, hogy „az öndicsérő olyan, mint a magát szoptató kecske”. Nézzük tehát a dolgot  magát!

(Az imént megmentett leányt az ölébe kapja, majd egy liánba kapaszkodva föllendül vele a karzatra, és visszaülteti a helyére.)

A következő egy éven belül
– radikálisan csökkentjük az adókat.
– Világossá tesszük, hogy a cigány származású bűnelkövetők, súlyos bűncselekményeket  elkövetők aránya jelentős mértékben, napról napra fokozódó mértékben, érzékelhető mértékben  növekszik. Aki erről nem beszél, az becsukja a szemét, nem érzi úgy, hogy eljött az egyenes  beszéd ideje, és ezzel csak súlyosbítja a bajt.
– Elindítjuk a szerkezeti reformokat. Első lépésként örök időkre állami tulajdonba adjuk az  egészségügyi ellátórendszert.
– Az ellátórendszer finanszírozására megemeljük az adókat.
– Magyarországon jelenleg negyven különböző főhatóság működik, ezeket egyetlen szervezetben  egységesítjük.
– Szigorítjuk a gyűlöletbeszéd szabályait, hogy Magyarországon senkit se érhessen hátrány a  bőrszíne miatt.
– A környező országokban élő magyaroknak megadjuk a magyar állapolgárságot.
– Bíróság előtt vonjuk felelősségre Szilvássy Györgyöt.
– Analzisbe küldjük Totó kutyát.

Jobb egy közeli gömböc, mint egy távoli testvér, mondja a szomáli. Köszönöm a figyelmet!

(A szemét törölgeti, enyhén meghajol, nyelveken beszél, majd a szocialista képviselők dübörgő tapsától kísérve száraz pogácsát és szamárfüles kormány-előterjesztést szaporít.)

----------------------------------------------------------------------------------

24 komment · 1 trackback

Címkék: mszp fidesz gyurcsany ferenc dobrev klara dokumetum

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr84945711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Full Survey 2018.01.14. 18:24:16

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borpancsoló 2009.02.16. 10:46:35

Az igaz, hogy este főműsoridőben a két állami csatornán és "két nagy kereskedelmi adón" az "elnök a nemzethez szól" (ala deep impact)?!

Na az nagyobb show lesz mint friderikusz "egy hét gyurcsánnyal" maratonja.

A beszéd egyébként - mármint a konkrét, lényegi részeket tekintve - nagyjából ez lesz, talán valamivel kevesebb konkrétum és több elképzelés.

Az is igaz, hogy ez már a nyolcadik gyurcsány-csomag? Olyan lassan mint egy királydráma. :)

És tényleg úgy van, ahogy a rádióban bemondták, hogy Gyurcsány felajánlotta a hézvégi zárt ülésen (milyen jó is hogy az ország fontos dolgait 10 ökör zárta ajtók mögött, az ész és az értelem kizárásával hozza :DD ) a kormány tagjainak, hogy aki nem ért teljes mértékben egyet a felvázolt elképzelésekkel és "reformokkal" az lemondhat?

Micsoda demokrata! Én mindig is neki drukkoltam! Így kell ezt! Meghalgatni a véleményeket, viták, társadalmi párbeszéd!

Welcome to Absurdistan, 2009!

tippan 2009.02.16. 10:52:33

A beszéd kitünő, de arra kérlek, az elején lévő Istent káromló részeket vedd ki, írd át vagy valami, mert vagyunk egy páran akiknek ez igen sértő, illetőleg ezt tréfa illetve szatíraként sem tudjuk elfogadni.
Köszönöm

Hetero Sapiens 2009.02.16. 10:59:32

Az istent káromlóm részek idézet, mondhatni klasszikus.
Azt pedig ugye csak pontosan...
Akit sért nézze meg az eredetit, illetve ne olvassa.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.02.16. 11:09:48

Engem meg az "a" betűk sértenek és még tréfaként sem tudom elfogadni. Biztosan többen vagyunk így.
Úgyhogy vagy hagyjatok mindent bent, vagy vegyétek ki istent is és az "a" betűket is.

punpa 2009.02.16. 11:12:46

Ez csúsztatás, nem hiszem, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr ilyen nyelvezetet fog használni beszédjében.

2009.02.16. 11:20:30

De hogy szereztétek meg a beszédet?
Egyébként mélységesen megdöbbentett! Hogy ilyen sokat sírjon valaki...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.16. 11:22:18

Muhhaha, ez jó volt. Csak nem a Szily írta? :))

Amphiart 2009.02.16. 11:24:03

Gyakori olvasója vagyok az indexnek ,de nem értem miért kell ilyen szemetet kirakni az index címlapjára? Ráadasul mindjárt 2 -t. Vagy feltörték az oldalt? Szomorúan tapasztalom ,hogy ismét romlik az index szinvonala. :(
Ami a címlapon megjelenik annak legyen legalább valós hírtartalma..

Dr Gregory House 2009.02.16. 11:38:05

Nagyjából olyan szánalmas, mint a mai esti beszéd lesz.

indirabandi 2009.02.16. 12:08:06

"Megtörli a homlokát zsebkendővel."
Ez azért egy kicsit durva volt. Megválogathatnád a szavaidat.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.02.16. 12:24:36

"Mit várnak el az emberek a kormánytól? Nyilvánvalóan világos terveket és határozott cselekvést."

Csak ez az egy rész árulkodik arról, hogy nem valós a tudósítás. Ilyet Feri nem gondol, pláne nem mond. :)

tin_opener 2009.02.16. 12:54:32

Azért van valami archaikusan megkapó és felülmúlhatatlanul bájos a miniszterelnökben.
Ha a közbeszéd Sir Basil névvel illetné, úgy ez sokkal jobban kiemelné személyiségének és szerepfelfogásának, sőt az egész darabnak, - melyet egyszerűen nem lehet levenni a műsorról - a lehári lényegét.

gábornok 2009.02.16. 13:24:00

"..olyan ez, mint zsákban táncolni.." ez lemaradt! :-)

mostanjólideírok 2009.02.16. 13:26:49

Felháborító, hogy csak a keresztény istennel kapcsolatban tesz fel a szerző sértő utalásokat!!!:(
A Magyar miniszterelnök igenis szidja az összes kultúra istenét! Ezen a szinten ez a minimum!

Lopó-völgy 2009.02.16. 13:47:56

Feri a király .. akárhogy is fáj ... övé a Világ

100 üveg Dompóban fogadom hogy 2022 ig az is marad

Frank Pentangeli 2009.02.16. 14:40:18

Ez mind szemenszedett hazugság!
A tudósító ott sem volt!
Otthon találta ki az egészet a konyhaasztal mellett!
Gyurcsány Ferenc Miniszter Elnök Úr soha nem mondana ilyen beszédet.

oncogito 2009.02.16. 16:19:56

Szeretném, ha egyszer azt is kiszivárogtatnák, hogy ki szivárogtat ki híreket.
És megérdemelné, hogy az ő viselt dolgait is kiszivárogtassák.

A jónép ugyan szeret "kukkolni", vevő a nem rá tartozó dolgokra - egészen addig, amíg saját maga nem kerül pellengérre kiszivárogtatás miatt.

Undorító, ocsmány ez az egész úgy ahogy van. A kiszivárogtató sem különb annál, mint akiről szó van.

Remélem, egyre több ember lesz, aki elfordul politikától, hírektől -- mert nem ez a valóság.
A valóság az, amit az ember tesz az életével.

vzl 2009.02.16. 18:04:11

Igen, igen, igen! Ez nem lehet AZ! Feri nem írna ilyeneket. Tanult eddigi hibáiból és - mivel a jószándék mindig megvolt benne - láthatóan törődik minden csoport érzéseivel. Szerintem ezt nem is kiszivárogtatták, hanem, kitalálták csak. Ez szinte rágalom, hamisítás. MEGENGEDHETETLEN...
HAJRÁHAJRÁ... (hpusztulna el az osszes...)

a Nanga Parbat rabjai 2009.02.16. 18:21:02

ha a pina nedves marad, ezt a válságot is túléljük!

smartees123 2009.02.16. 19:18:44

a liános rész a legjobb, Gyurcsány abszolút elképzelhető mint Tarzan, ahogy ide-oda lendül és hintázik a parlamentben:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.16. 20:53:58

Bár minden országnak megadatna a lehetőség, hogy ilyen kitűnő értékelésben lehessen része!

nyelv-ész 2009.02.16. 21:35:24

Nekem egy dolog nem világos. Totó kutyának akkor most mi is lesz a sorsa?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.02.16. 21:59:06

Most már Orbán Viktor évértékelőjéig fél lábon is kibírjuk.

Na, megyek, letörlök valamit az mp3 lejátszómról, hogy ráférjen mindkettő.

kisvamos 2009.02.17. 06:07:39

Tisztelt Index!
Mélységesen felháborító az,hogy a főoldalra ilyen szöveget ki mert rakni!Ez a szerkesztők,és így az oldal értelmiségi és tartalmi színvonalát is jellemzi.Az oldal lényegének a tudósításnak kellene lennie,nem a szerk. véleménymondásnak,illetve szánalmas humorának közzétételének!Hetente jelennek meg a Miniszterelnökről ehez hasoló szövegek oldalukon ami már felháborító!!
Egyre lentebb csúszik a színvonal :(
süti beállítások módosítása