Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Hasta la victoria, siempre

2009.04.27. 13:35 K. Funky

Zavaros dél-amerikai országok megértéséhez különleges férfiakra van szükség. Ki a jó? Ki a rossz? Kinek van igaza? Ki az elnyomott? Ki az elnyomó? Ki lop? Ki tesz meg mindent a népéért? Most, Rózsa-Flores Eduárdó halála kapcsán a téma különösen akutális.

Mi magyarok, azonban szerencsések vagyunk. Nekünk van lámpásunk a sötét, latin-amerikai éjszakában. Ezt a lámpást pedig úgy hívják, hogy Hegyi Gyula. A szocialista politikus nem nézhette tétlenül, hogy népe tovább botladozzon a homályban, és két bekezdéses közleményében rendbe tett mindent, amit Bolíviáról, a világról és az elnyomottakról úgy általában tudni kell.

Hegyi, aki egyébként jelenleg EP-képviselő, és valószínűleg még Che Guevarában is az imperialista elhajlót látta volna, egyszerre vizionál világösszeesküvést, szélsőjobboldali mítoszkeltést és a nemzetközi nagytőke uralmának lerázását. Utazzunk vissza a kubai rakétaválság, Salvador Allende és a United Fruit Company világába. Hasta la victoria.

A baloldal Moralessel szolidáris

A baloldali magyar fiatalok szolidárisak Evo Morales bolíviai elnökkel és azokkal a bolíviai szegényekkel, akik az emberi méltóságért és a hazájuk ásványkincseiből való részesedésért küzdenek. Ezt hangsúlyozták a Demokratikus Hálózat hétvégi ülésén, amelyen részt vett Hegyi Gyula, az Európai Parlament MSZP-s képviselője is. A baloldali fiatalok hálózata szerint természetesen a rossz ügy áldozatait is meg kell gyászolni, s a bírói ítélet nélküli leszámolásokkal sem lehet egyetérteni. De a bolíviai nép által szabadon választott Morales elnök ellen olyan széleskörű összeesküvést szerveztek, amelyet még Barack Obama amerikai elnök is kénytelen volt elítélni. Mint minden népnek, a bolíviainak is megvan a joga a függetlenségre, a nemzetközi nagytőke uralmának lerázására, az egyoldalú amerikai befolyás mérséklésére.

Hegyi Gyula szerint, akik személyesen ismerték Rózsa Eduárdót, azokat érthetően megrázott a halála. De a jó oldalon Morales elnök és a bolíviai nép harcol, s elképesztő, hogy még magukat baloldalinak és liberálisnak nevező magyar közéleti személyiségek is beállnak a szélsőjobboldali mítoszkeltésbe. A magyar kormánynak világossá kell tennie, hogy miközben humanitárius segítséget nyújt rossz ügybe keveredett állampolgárainak is, tiszteli Bolívia népének és szocialista kormányának küzdelmét egy igazságosabb társadalomért.

Budapest, 2009. április 26.

Földeák Iván
Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára

30 komment · 6 trackback

Címkék: mszp kulpol hegyi gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr661089214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Luczifer-bazár 2009.04.27. 16:25:01

Akiknek a történelem ürügy„Mi jó? – Mindaz, ami az emberben növeli a hatalom érzését, a hatalom akarását, növeli magát a hatalmat. Mi rossz? – Mindaz, ami a gyengeségből fakad.          &…

Trackback: Luczifer-bazár 2009.04.27. 16:24:29

Csak azt akarom, hogy szeressetekA poszt címe Fassbinder egyik filmjének címe, amely egy emberölésért tíz évre elítélt fiatal férfi történetét meséli el.    A gyilkossá lett fiatalember élete a vidéki, anyagiakban gazdag…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.27. 15:26:36

Rózsa-Flores Eduardo: A magyar kalandor Bolíviában a biztonsági erők végeztek három férfival, két társukat pedig elfogták. Az egyik áldozat (a brutális videó tanúsága szerint) szinte biztosan Rózsa-Flores Eduardo. A vádak szerint merénylet előkészüle…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.27. 15:26:24

Az igazi konzervatív anarchista„What is war? Nothing special, It’s something In which Only others die” (RFE verse)  Neked van életfilozófiád?  Lőtt lyukkal a testében eltávozott ez a kalandor, és persze, hogy birizgálni kezdte…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.27. 15:25:43

Rózsa-Flores védelmében: Bede Márton kurvára NEM MENŐ   Bede Márton megmondta, mi NEM MENŐ ezen a világon. Nagyon sok problémám van Bede Rózsa-Flores Eduardóról írott cikkével, de mivel kár túl sok szót vesztegetni az egészre, csak a legnagyobba…

Trackback: Konzervatórium 2009.04.27. 15:07:53

Eduardó, avagy a radikalizmus kifutása Rózsa György Eduardó élete kezdetétől végéig annak a vörösbarna tengelynek a tagja maradt, mely a kommunistáktól a radikális jobboldalig és az iszlamistákig terjed.        Az írás a Konzervatórium…

polom13 2009.04.27. 14:07:31

A jóember túl sok kokalevelet rághatott.Bár az állítólag felpörget,ő pedig néhány évtizedet lemaradt.Csak nehogy Szovjetuniót mondjon Európai Unió helyett.

fred007 2009.04.27. 15:18:24

tuti bennem van a hiba h nem értem ebben mi a nagyon gáz. Hegyi így látja ezt az ügyet, más meg máshogy. ha így akkor komcsi, ha úgy akkor gondolom náci. lényeg, hogy poszt legyen.

kispista 2009.04.27. 15:23:38

Ha jól értem, egy bátor szocialistának kötelessége küzdeni a karvalytőke ellen? Mikor megyünk akasztani Kókát és Gyurcsányt a függetlenedés jegyében?

vagye 2009.04.27. 15:26:08

Azt hiszem ez az egyetlen módja annak, hogy ne mérgesedjen el a viszony az országnak Bolíviával. Hogy ehhez egy kis seggnyalás kell, arra a szocik edig is igen keveset adtak. A turisztikában pl . igen keserves lenne ha valóban turista magyar embereket érne kellemetlenség. Ha netán kiderülne, hogy Rózsa a jó oldalon harcolt és Morales a rossz még mindig elnézést lehet kérni. Hogy ki a jó és ki a rossz oldal reprezentánsa azt tényleg senki nem tudja, nem érti, talán maguk az eseményeket alakítók sem. Mindenesetre Rózsa akart magyar csoportjával a bolíviai belügyekbe beavatkozni és nem Morales a magyarba. Nekünk illik tehát ebben az ügyben kicsit összébb húzni magunkat.

VIKUNYA 2009.04.27. 15:27:01

hegyi gyula pontosan ezzel a logikával tehát azokkal az őrült, máriaroszágos, szentkoronatanos sámánokkal ért egyet, akik a makói gázmezők fölött adtak elő ősmagyar kiátkozó szertartást, amivel ismét a magyar nép birtokába vették a gázmezőket, lerázva magunkról a nagytőkét! bazdmeg gyula!

pierre bayle 2009.04.27. 15:27:45

Nekem is feltűnt már, hogy a magát valamikor baloldalinak mondó, volt besúgó REF sokkal inkább feltalálhatta volna magát Morales oldalán, mint a másikon.

Csak mer Santa Cruzban született?

balu_a_medve 2009.04.27. 15:30:28

Kár volt így "hülyét csinálni" ebből a Hegyiből. Sajnos tök igaza van a fickónak (akinek egyébként most hallom először a nevét). Morales ellen folyamatosan szervezkednek, pont Santa Cruz megye a szervezkedés és az amerikaiak által (egyébként majdnem nyíltan) támogatott elszakadási mozgalom központja. Flores ebbe keveredett bele, a Kepes-interjú szerint nem is ártatlanul. Ez az ürge, bármennyire is sajnálom, egy bajkeverő-féle volt, és most elérte a vég.

Újlaki 2009.04.27. 15:33:22

A dologhoz az is hozzátartozik, hogy a hazai jobboldal jelentős része, de a jobbos radikálisok valószínűleg mind egy szálig forradalmárnak tekintik Eduárdót. Csak azért, mert baloldali elnök ellen akart merényletet végrehajtani. Illetve dehogy is akart, de hát ez már egy ilyen dolog.

Drang 2009.04.27. 15:49:27

Kissé le van maradva a képviselő úr. A „szélsőjobboldal” éppenhogy erősen kritikus Rózsa Eduardoval szemben:
kuruc.info/r/6/39290/
kuruc.info/r/6/39426/
Na most akkor jó gyerek volt vagy nem?

abrakapokusz 2009.04.27. 15:56:03

Gyuszi legalább arra adhattál volna néhány kis vörös pöttyöt Floresnak,
hogy másvallásúból muszlimmá változott.
Az már majdnem palesztin elvtárs!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.27. 16:02:06

Szegény RFE nagyobb zavart okozott a kétpólusu droidfejekben, mint anno a Matula.

Kenguru 2009.04.27. 16:09:55

vagye:

"Azt hiszem ez az egyetlen módja annak, hogy ne mérgesedjen el a viszony az országnak Bolíviával"

Muahaha. Nebazz es akkor mi van ha elmergesedik?
Megtamadnak mindet a voros poncsos brigadok?
Ugyan.

seaner 2009.04.27. 16:10:57

Hegyi Gyula sokkal mérsékeltebben fogalmazott, mint ahogyan én tettem volna.
De amúgy totál igaza van!

motymoty 2009.04.27. 16:11:16

nekem ez a mondat tetszik legjobban:
"De a jó oldalon Morales elnök és a bolíviai nép harcol"

:)

senki nem mondta még meg Hegyi Gyulának, hogy az élet nem fekete-fehér? Hogy a jó és a rossz csak a mesében különül el egymástól teljesen?

tommygun 2009.04.27. 16:20:59

Szerintem HGY fejében már az ügy előtt is komoly zavar volt. Jót fog tenni neki a környezetváltás.

Agyalap 2009.04.27. 16:28:20

Ha annyira rendben lenne a dolog mint ahohy HGY is állítja, már rég előkerültek volna a letartóztatások és agyonlövések felvételei. Így egy kicsit koncepciósnak érzem az egészet...

TheDude 2009.04.27. 16:34:10

Minden népnek olyan (EP) képviselői vannak amilyet megérdemel.

Azt viszont lehet, h jobb ha nem is tudjuk, miket mond még az elvtárs EP kéviselőként az ottani parlamentben. Ha mond egyáltalán vmit, s nem csak a bohócot fényezi teljes ellátásért + jó fizetésért...

balu_a_medve 2009.04.27. 16:44:09

@Agyalap: " már rég előkerültek volna a letartóztatások és agyonlövések felvételei."

Bocs, de hány letartóztatás és agyonlövés felvétele került elő az utóbbi időben más ügyekkel kapcsolatban? Nagyon kevés, pedig mostanában már rutinszerűen felvételt készítenek az ilyenekről.

A "koncepciósról" meg annyit, hogy Rózsa-Flores gyakorlatilag nyíltan kijelentette a Kepes-interjúban, hogy a bolíviai kormány ellen megy szervezkedni ÉS FEGYVERESEN HARCOLNI. Ugyanis Santa Cruz "megvédése" kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy "debrecen megvédése".

alphanumericus 2009.04.27. 16:47:24

Erre a megrázó, egyben elgondolkodtató hírre szervezetem önkéntelenül öklendezte ki a hangokat, szavakat:

"Föl, föl, ti rabjai a földnek,
Föl, föl, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
Rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni
Rabszolga-had indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!

Ez a harc lesz a végső,
Csak összefogni hát,
És nemzetközivé lesz
Holnapra a világ.

Védelmező nincsen felettünk,
se isten nem véd, sem király:
A közjó alkotói lettünk –
hát vesszen el, ki ellenáll!
Pusztuljon ez a rablóbanda,
a rabságból elég nekünk.
A lángot szítsuk, rajta, rajta!
A vas meleg, hát ráverünk.

Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!

..."

Látom, amint Obama elvtárs feje fölött elhúznak a repülők, vodkásüveg csillan a pulpitus alatt, és a vonulók ismét Önök kérték!!!

Éljen Hegyi elvtárs! Éljen az oszthatatlan, örök egység!

Dorombolo 2009.04.27. 17:00:41

Hegyi Gyula az EP megbecsült képviselője, politikusa. Sokakkal ellentétben ő nem forgatta a köpönyeget 1989 után. (Van szerencsém őt 1988-tól ismerni, mikor még "csak" Magyar Hírlapos újságíró volt.( Kevés nála hitelesebb szocialista, de keresztényi szellemű politikust ismerek. Ne bántsátok.

2009.04.27. 17:29:26

Azért megkérdezném Hegyi urat: aki ilyen magabiztosan ítéletet mond Santa Cruz függetlenségi szándékáról, mi a véleménye Koszovo önállóságáról? Most távolabbi, történelmi példákat nem hoznék, de vagy van egy saját identitással bíró népcsoportnak önrendelkezési, államalapítási joga, vagy nincs. Az nem járja, hogy hol így forgatjuk a köpenyt, hol úgy!

tin 2009.04.27. 17:30:44

Úgy kell a gringóknak , miért tanították meg a z indiánokat írni , dolgozni -most a fejükre nőnek. Lásd az olaj is kiknek a birtokába kerűlt , kik meg sem találták volna . Vajon hány magyar vérébe kerűlt a kereszténység felvétele ?! Ez üt vissza bolívoknál is , csak ők merik tenni - mi meg beszari magyarok vagyunk . Azon időkben ki volt a jobb é a bal ???

Lemmiwinks 2009.04.27. 17:43:42

Na ja, Morales a jó oldalon harcol, együtt Chavezzel, Fidellel, meg Ahmedinejaddal.

Kiváncsi vagyok mit szól ehhez az SZDSZ, hogy az antiszemita Irán "forradalmi szövetségesét" védi a Hegyi elvtárs.

moncayo 2009.04.27. 17:45:45

"szocialista, de keresztényi szellemű politikus" , ez jó!

Hányadik parancsolat is a "Ne lopj!"

titok84 2009.04.27. 17:53:54

Kicsit lemaradtam. Ez a nagyon baloldali HGY abban a pártban politizál, amelynek vezetője nemrég a kőproli Gyurcsány volt, mostani kormányát meg Bajnai vezeti? És ugye, itt van Kapolyi is?

2009.04.27. 19:38:06

Nem mindig értek egyet Hegyi Gyulával, de most nagyjából igaza van. Egy törvényes megválasztott kormány, egy elnyomott,de amúgy többségben levő nép képviselője ellen lázítókat nem kellene hősként tisztelni.

Más kérdés az állampolgároknak kijáró (Eduardo) és a humanitárius (Tóásó) segítség. De azzal ő is egyetért.

Egyáltalán, ez a mindent leköpködő KF stílustól már nagyon herótom van.

Athlay 2009.04.27. 21:17:57

Hegyi Gyula egy barom.

Morales meg egy szimpla banánköztársasági diktátor, akinek rég sitten volna a helye. Aki ellene küzd, csak szimnpatikus lehet.

Rókakígyó 2009.04.27. 21:45:15

Aki a szegényeket támogatja egy ország vezetőjeként, sok jóra ne számítson. Szinte biztos, hogy vagy őt ölik meg vagy tényleg szétszakad az ország, ami Bolivia helyzetét tekintve (szegény, mint a vesztés)csak további romlást jelenthet az országnak. A szegények védelme nem divatos sehol sem a világon.

VIKUNYA 2009.04.27. 21:46:17

eh, már megint nem értitek a lényeget, nem azzal van gond, hogy hegyi ep kpv. úr kiállt a törvényesen megválasztott elnök mellett és az ellene szervezkedők ellen - az a kőkomcsi kapitalizmus ellenes szöveg a megmosolyogtató, amit nyom itt nagy erősen, közben meg nem veszi észre, hogy abban az európában, ahol képviselő, és abban az országban, amit képvisel, már rég ez van, és az őt delegáló párt vezetői a lekapitalista kapitalistábbak: kettős mérce, és igenis vicces, hülyeség, baromság, szánalmas mellébeszélés...
süti beállítások módosítása