Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Diadal Veszprémnél

2009.06.29. 15:42 K. Funky

Ritkán foglalkozunk hadügyekkel, leginkább talán azért, mert mostanában nem rohantunk le senkit. Ilyen ínséges időkre vannak a hadgyakorlatok, amikor a nemzet legbátrabb fiai elpróbálhatják, milyen lenne éles helyzetben aknamezőre tévedni.

Most azonban jelentős sikerről számolhatunk be, ráadásul Szekeres "Dzsingisz" Imrével a főszerepben. A teljesen reális forgatókönyv szerint a veszprémi Vöröskereszt-irodát megtámadta a szomszédos Pápáről portyázó, remélhetőleg Kövér László hadúr által vezetett gerillacsapat, és éppen a civil lakosság lemészárlását tervezi. Ekkor lépnek színre a hős magyar honvédek, akik még attól sem ijednek meg, hogy a terroristáknál atom is van. Hihetetlen, de igaz!

Harcászati gyakorlat: megfutamították a hadúr seregét a magyar honvédek

   Budapest, 2009. június 26., péntek (MTI) - Látványos helikopteres harcászati gyakorlatot tartott a Magyar Honvédség pénteken Veszprém megyében, az újdörögdi gyakorlótéren, amely során megfutamították egy feltételezett hadúr seregét; a gyakorlatot Szekeres Imre honvédelmi miniszter is megtekintette - közölte a szaktárca az MTI-vel.

   A honvédelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy a látottak meggyőzték arról: a honvédség minden olyan képességnek birtokában van, amely szükséges a békeműveletekben való magas szintű részvételhez.
   A gyakorlatban hat MI-24 harci helikopter és három MI-17 szállító helikopter vett részt, valamint egy különleges műveleti csoport és egy megerősített gyorsreagálású lövészszázad.
   A harci szimuláció forgatókönyve szerint a katonák hírt kaptak arról, hogy egy nagyobb fegyveres csoporttal rendelkező hadúr szervezett támadásra készül a járási központban lévő nemzetközi segélyszervezet székháza és a lakosság ellen. A hadúr arra készült, hogy elrabolja a magas rangú nemzetközi tisztségviselőket és megbüntesse az együttműködő lakosságot. A katonák feladata az volt, hogy megvédjék a területet és evakuálják az embereket - közölték.
   A mentést nehezítette, hogy az előzetes információk alapján a támadók sugárzó, úgynevezett "piszkos bombát" is bevethetnek a körzetben. A közlemény szerint már zajlott a lakosok és a tisztviselők kimentése helikopterekkel, amikor egy teherautón megérkeztek a hadúr emberei. A lövészek, két harci helikopter támogatásával tűz alá vették az előőrsöt, amelyet végül sikerült megsemmisíteni, az ellenséges főerőt pedig visszavonulásra kényszeríteni.

7 komment · 1 trackback

Címkék: szekeres imre hadugy

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr431215744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.06.29. 16:13:11

Magyar Nemzet címlap: Orbán neonácikkal van egy pártbanA Magyar Nemzeté a hét legbelemenősebb sajtótámadása. És a legnagyobb öngólja is. Azon nincs mit csodálkozni, hogy Dávid Ibolya önállósodása óta MDF-ellenes a „polgári napilap”. Most is de…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkris 2009.06.29. 17:11:49

Ezen a sztorin még Örkény is sírva fakadna. Pedig Ő igazán tudta mi is az az abszurd...

mook 2009.06.29. 17:13:27

"Járási központ"?
Lemaradtam a közigazgatási reformról? Vagy időgépbe kerültünk? Bár akkor Czinege Lajosnak hívnák a minisztert...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.29. 17:30:16

gondolom szekeres úr film élményeiből átadott egy csokorra valót beosztottjainak a következő szöveggel:
- itt vannak például ezek a remek történelmi dokumentumok, hogyaszonygya: Rambó12345677889101 (föőrszt blad),
Feketesólyóm lent van, (Black hók dávn)
Sír a napocska (tírz ov dö szán).
- na ezekbő vágjanak össze egy hadgyakorlatnyit.


bazdmeg és ez irányítja a katonaságot. borzalom!

RegősBendegúz 2009.06.29. 17:32:29

Hát igen...
Milyen egyéb témájú hadgyakorlatot lehetne kitalálni a 24.000 fős magyar honvédségnek? Ne felejtsük el, hogy az ilyen szervezett gyakorlatokon tervszerűen mi győzünk a végén! (Eltérően az elmúlt 500 évben megszokottaktól) Minden más, győzelemmel végződő forgatókönyv még elrugaszkodottabb volt ennél.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.29. 17:44:46

Szerintem az afganisztáni helyzetre való felkészülés nem vicces. Itthon persze nem kell ilyenre számítani, de ott ez mindennapos szcenárió...

buckaroobanzai 2009.06.29. 23:17:04

@Fedor: Az úgynevezett "piszkos bombák" legfőbb tulajdonsága, hogy harcászati (taktikai) alkalmazhatóságuk kb. egyenlő a nullával, kifejezetten a hátországban, sűrűn lakott, urbanizált területeken van értelme bevetni (Többszázezres, milliós városok ellen, főleg Amerikában vagy Európában, esetleg más, Amerikával szövetséges hatalom területén - semmiképp sem afganisztáni járási székhelyek ellen, amit még utána el is akar foglalni a delikvens). Tipikus terrorista eszköz, melynek elsődleges (stratégiai) célja -mint a legtöbb terrorista módszernek- a pánikkeltés, az ellenség civil lakosságának megfélemlítése. Szívesen megnézném azt az afgán hadurat, aki kitalálja, hogy úgy van a legnagyobb esélye csatát nyerni, ha megtöbbszörözi az ellenséges katonák hosszútávú esélyét arra, hogy rákot kapjanak... És közben a saját területéből csinál csernobilt. Szerintem jobban jár, ha eladja azt a kevés radioaktív cuccot a táliboknak, vagy frász tudja kinek, és vesz belőle inkább még tíz kalasnyikovot.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.06.30. 11:38:12

A vihorászós társaság megtenné, hogy ír egy rövidke hátteret egy hadgyakorlathoz?

Csak hogy én is kacaghassak egy jót...


A 500 éves marhaságot meg tessék már végre elfelejteni!
Rengeteg csatát nyertünk a kérdéses periódusban. (Persze vesztettünk is.)
Háborút(!) a Magyar Királyság önállóan persze nem nyert, de nehéz is lett volna, mivel többnyire csak papíron volt önálló.
süti beállítások módosítása