Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Dolgom van, ne zargassanak

2009.07.01. 15:42 K. Funky

Szerintünk magyar politikustól mindig az a legszórakoztatóbb megnyilvánulás, amikor kezeivel betapasztja a két fülét, és nagyon hangosan ordítani kezd az előtte álló szavazópolgár képébe: "NEMHALLOMAMITMONDASZNEMHALLOMAMITMONDASZ!!!". Így hát különösen örültünk Bárándy Gergely országgyűlési képviselő teljesítményének.

Bárándy ugyanis most gyönyörű bemutatót tartott abból a magabiztos, buta pökhendiségből, ami minden, saját érdemei helyett apuci által helyzetbe hozott fiatalemberre jellemző. Az MSZP országgyűlési képviselője az utóbbi hetekben a holokauszttagadás büntethetőségéért tett erőfeszítéseivel vetette magát észre, és ebben az ügyben volt nézeteltérése a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezettel.

A TASZ-t szeretni nem kötelező, azzal viszont nehéz vitatkozni, hogy szólásszabadság-ügyben náluk nincs nagyon hitelesebb hang ebben az országban. Így aki éppen a szabad véleménynyilvánítást igyekszik korlátozni, annak kutya kötelessége  meghallgatni a TASZ véleményét. Pláne, ha közpénzből eltartott országgyűlési képviselő. Bárándy ezt nem így gondolja, szórakoztató levelében kéri "tiszteljenek meg azzal .... hogy a jövőben nem keresnek meg."

A TASZ válasza sem rossz, annak pedig külön örültünk, hogy az ügy kapcsán nézelődve Bárándy Wikipedia-adatlapjáról megtudtuk "1999-ben A tenger keresztes lovagjai címmel könyvet adott ki Velencének a negyedik keresztes hadjáratban játszott szerepéről. A kötetben Bárándy a korabeli szerződések, történelmi tények ismertetésének útján szinte védőbeszédet szerkeszt a Velencét elítélő vádakkal szemben". Milyen érdekes férfi!

28 komment

Címkék: tasz igazsagugy barandy gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr761220218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moncayo 2009.07.01. 16:44:22

Olyan mint a Mesterházi, meg a többi beképezelt, közpénzen élősködő senkiházi.
Egy MSZMP utódpárt prominense ne szónokoljon a szólásszabadságról. Főleg ne ilyen (besugó) multú nagypapával.

veny 2009.07.01. 16:48:27

Társaság a Szabad Hályogokért vs. ifj. Sztárügyvédsson 1-1, X.

Izgalmasabb meccs, mondjuk valódi téttel és kevesebb hülyével nincs mostanság?

Mentem állapolgárilag demonstratíve sörözni... :)

devadel 2009.07.01. 16:51:29

nagyon szép levélváltás, kiderül belőle, hogy alapvetően tasz ember inteligencs, bárándy ember pedig nem. ez jó, bár eddig is tudtuk.

más kérdés azonban, amikor tasz ember leírja, hogy a szabadságjogok nem az alkotmánnyal keletkeznek, hanem csak úgy vannak (öröktől? hasonlóan, mint pl. isten? örökkéig?) és akkor eddig azér nem voltak, mert voltak ugyan de elnyomták őket?

eh, marhaság. szabadságjogok azért vannak, mert épeszű emberek belátták, hogy összességében jobb élet van ettől. és megállapodtak benne. ezt a megállapodást nevezik alkotmánynak.

Wonderland 2009.07.01. 17:02:39

Na ez a gyerek is remekül ötvözi a genetikai hozzáértést a joghoz a famíliából eredő rátermettséggel az érvek meghallgatásához. Meg azért lett a Pázmányon is oktató, mert már családilag is olyan okos volt. A képviselőség pedig csak úgy jött, nagypapájának és apukájának érdemeinek elismerése mellett. Nála már csak ifj. Lomnici a jobb - szintén Pázmány oktató, jogász - akivel maga Obama elnök áll "közvetlen hangú személyes" levelezésben. Ezek a született tehetségek!

Ajtony 2009.07.01. 17:04:56

A TASZ-t régóta becsülöm, bár alapjaiban más nézeteket (vagy nem is?) vallok. A válaszuk utolsó része szenzációs, pedig arról még szót sem ejtettek, hogy a Bárándy öcsike halál nyugodtan nyalja fel a költségtérítését papír nélkül, miközben az "igazságért harcol".
Elővehetnék az elődei, nagyapa, édesapja, és amit elfelejtettek kiskorában, most bepótolhatnák(nevelés).
Ha ezt folytatja, nem a jónevű ügyvédi iroda jut eszünkbe a Bárándy névről, hanem egy ostoba, beképzelt suttyó.

subabubba 2009.07.01. 17:11:22

A Holokauszt tagadás nem jogi kérdés, hanem társadalmi, politikai, és ebben a TASZ álláspontja csak az egyik. Én nagyon szeretem a TASZt, de lassan elvész az igazság ott, ahol ugyanolyan büszkén képviselheti egy agrersszív, műveletlen, vagy rosszindulatú kisebbség azt, ami történelmi tény. Ráadásul az egész nem is ezen a szofisztikált TASZ szinten megy, hanem kb úgy, hogy az a rejtett jelentése: köcsög zsidó, ne rinyáljál, mert hazudsz. Szóval ez nem szólásszabadság, hanem kurva messze van attól, és az a fajta szólásszabadság nem kerül veszélybe ha egy jogszabályt hoznak a holo tagadás ellen, amit egyébként kicsi kekszeket majszoló angol arisztokratákra szabtak, akik nem emelik fel vita közben a hangjukat. (Egyébként nem vagyok érintett Holokauszt témában egyik irányból sem :)

Ajtony 2009.07.01. 17:13:56

@devadel: Az alapjogok definiálói maguk is azt vallották, hogy azok léteztek az ember megjelenésével. A legtöbb, jogról nem is hallott természeti nép gyakorolta megfogalmazás nélkül.

Üdv

Blogger Géza 2009.07.01. 17:16:04

Mondjuk azt nem értem, mi köze ehhez a költségtérítésnek. Attól hogy valaki az államtól kapja a pénzét, nem köteles mindent elolvasni, amivel próbálják befolyásolni a különféle lobbisták. Az adatvédelmi-jogvédő lobbi rohadt erős Magyarországon, és kb. istennek képzelik magukat, amit ők kimondanak, hogy úgy van, az úgy van, minden más álláspoont téves és kész. Holott az, hogy mi jogos, az erősen hely- és időfüggő. Próbálták volna a fáraót meggyőzni arról, hogy nekik joguk van kritizálni az ő isteni szerepét. :)

Érdekes kérdés, hogy kinek van joga megmondani, mi lehet az alkotmányban. Az országgyűlésnek vagy a TASZ-nak? Ki választotta meg a TASZ-t és miféle pénzekeből működik, ha már a zsebekben kotorászásnál tartunk?

Primavera 2009.07.01. 17:16:17

Én azért a levélből mást olvastam ki...

Haloperidol 2009.07.01. 17:21:32

B+, egyszerűen hihetetlen számomra, hogy ennyi ember ennyi kudarc után (köztársasági elnök, alkotmánybíróság, parlament) még mindig a holotagadást büntető törvényen munkálkodik. Nincsen jobb dolga, b+???

Van elég sokminden ebben az országban, ami fontosabb és több embert érint, mint hogy pár f.szkalap a holotagadással és a tiszaeszlári perrel foglalkozik. Kiafaszomat érdekelnek ezek a rég lezajlott események?

Ja, egyébként :-)

Igazoltató rendőr: "Mondja, maga tagadja a holokausztot?"
Állampolgár: "Isten őrizz, kedves biztos úr, dehogyis tagadom!! Inkább támogatom!!"

preston 2009.07.01. 17:24:55

elolvastam a cikket és elolvastam a kommentpolitikát is, nem nagyon számitok ra , hogy megjelenek.
szóval a cikk irója egyszerüen utálja
Bárándyt, csusztatással idézi és feltételezi, hogy mi nem olvassuk el a linkeket.mivel levele szerint Bárándy kész megfelelő helyen vitatkozni, fájlalja, hogy a TASZ képviselője onnan, ahol legutobb vitatkozni lehetett volna, idő elött távozott.
Hogy kerül ide Bárándy könyve?
Miért is lenne a TASZ az egyedül mérvadó ezekben az ügyekben?

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.07.01. 17:30:36

aranyifjú bárándy levele végén érdemes megfigyelni az aláírást. ez alapján bárándy "krpátok géniusza"olyan 3-4 éves forma.

Patreides · patreides.blog.hu 2009.07.01. 17:37:01

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata (ENSZ, 1948 december 10.) Van egy ilyen izé, ha jól csalódom.
Amikor a nemzetközi közvélemény tiltakozik, mert egy adott országban lábbal tiporják az emberi jogokat, akkor nem az adott "tiporó" ország alkotmányára hivatkozik. Így volt ez akkor is, amikor Nyugat-Európa kiállt a kelet-európában bebörtönzött politikai foglyok érdekében.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2009.07.01. 17:40:04

Az uniós tendenciákra hivatkozás különösen szép ebben az esetben, és nagyon megnyugtató az euszkepticizmusra kicsit is hajló emberek számára.

Én még leragadtam ott, hogy az EU legfontosabb eleme az Európai Gazdasági Közösség, és ott van létjogosultsága a közösségi szabályozásnak, ahol az áru, személyek és tőke határokon átnyúló mozgásával kapcsolatos kérdések merülnek fel. Persze ha a politikai nézeteket is áruként kezeljük, akkor akár az EU Cenzúra Hivatalát is megalapíthatnák...

Patreides · patreides.blog.hu 2009.07.01. 17:40:10

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata (ENSZ, 1948 december 10.) Van egy ilyen izé, ha jól csalódom.
Amikor a nemzetközi közvélemény tiltakozik, mert egy adott országban lábbal tiporják az emberi jogokat, akkor nem az adott "tiporó" ország alkotmányára hivatkozik. Így volt ez akkor is, amikor Nyugat-Európa kiállt a kelet-európában bebörtönzött politikai foglyok érdekében. Ha egy ország az alkotmányába foglalja, hogy ott pedig minden kékszeműt ki kell végezni, az attól még haloványan ütközhet az alapvető emberi jogokkal.

a Nanga Parbat rabjai 2009.07.01. 18:07:48

Együtt végeztünk az egyetemen, teljesen hülye volt már ott is, semmit nem örökölt a családi tehetségből...
ezért is lett politikus!!!

instant legenda 2009.07.01. 18:10:45

Azért van abban valami megmosolyogtató, amikor az ifjabb Bárándy reklamálja a színvonalat.

Bambano 2009.07.01. 18:14:13

Ezt úgy hívják, hogy baklövés. Mármint ha a tasz szembe megy az eu-s elvárásokkal. Bárándy teljesen korrekten mondta, hogyha valami eu-s elvárás, akkor itt mi hiába ugrálunk.

Abban is igaza van, hogy csak jogi csűrés-csavarás az egész. A tasz azt korrekten leírja, hogy alkotmányos alapjogot csak akkor lehet korlátozni, ha más alkotmányos alapjogot sértene a nyakló nélküli gyakorlása. A tasz abban téved, mégpedig nagyot, hogy a kisebbségek elleni gyűlöletbeszéd nem korlátozná a kisebbségek jogait. Pedig de, egy cigány vagy zsidó igenis félelmet érezhet, amikor róla úgy beszélnek, amit korlátozni akarnak most és igenis a cigánynak meg a zsidónak joga van ahhoz, hogy félelem nélkül éljen.

Ráadásul ez a joga magasabb érdek, mint hogy pár hülye gyakorolhassa a véleménnyilvánítási jogát.

Ez a vihar a biliben arról szól, hogy ügyvédecskék ugrabugrálnak, majd lepattannak egy lényegesen felkészültebb képviselőről. Az, számomra, nem derült ki, hogy mitől is lenne a taszos ember intelligens, amikor sem alapjogokat sem uniós elvárásokat nem tud értelmezni. Szerintem az ilyen inkább egy hülye.

Tasz:Bárándy 0:2 2-es.

Sealed tender 2009.07.01. 18:37:58

Az ilyen afférok azért "szépek" mert mindig kibuggyan a politkusok mérhetetlen arroganciája. Egyébként 2006. okt 23 és az azt követő kormányzati reakcók óta igazából nincs is szükség erre , mert mindenki tudja, hogy az MSZP / SZDSZ nevű képződémények elemi szinten sincsenek tisztában a demokrácia/emberi jogok alapvető játékszabályaival.

Mitya Ivanov 2009.07.01. 18:39:35

demcsák zsuzsa szerint a tasz holokausztagadó, és mint ilyen, bárándy gergelynél ne merészeljen unos untalan ismételt érvekkel kopogtatni, mert bárándy gergely nem holokausztagadó, igaz, sokan mások sem azok, csak demcsák zsuzsa hiszi azt róluk, teszem hozzá tévesen.

van egy mondat bárándy levelében:
"Mert gondolom, nem kétséges az
Önök számára sem, hogy ezekkel meggyőzni nem fognak tudni"
elemezzük a szórendet, és jöjjünk rá arra, hogy modoros.

phaidros 2009.07.01. 18:57:42

@devadel: szemantikailag lehet, hogy igazad van ebben, csak az a gond, hogy akkor egy sima 2/3-os parlamenti szavazás minden jogodtól teljes joggal megfoszthatna,és nem lenne jogod ez ellen felszólamlani. Ennél azért - szerintem Te is érzed - sokkal többről van szó.

phaidros 2009.07.01. 18:59:26

Amúgy a TASZ válasza csodálatos, bár nem hiszem h átment.

boldii9 2009.07.01. 19:02:08

devandel: és élet is azért van, mert definiálták a könyvben, vagy az "csak úgy van"?

preston 2009.07.01. 21:49:14

@Bambano: teljesen igazad van. érdekes, hogy itt normális kommentek hangzanak hiel, nem zsigeri gyülölködések, mégis normálisnak tartják, hogy a barandy családjáról, könyvéről irjanak, de elvitatják a jogát, hogy véleménye legyen.a cikk pedig, a linkek olvasása utan teljes csusztatás, a barandy kész vitatkozni megfelelő forumon és senkinek sem tünik fel, hogy a tasz véleménye isteni megnyilatkozásként jelenik meg, ami ellen appelláta nincs.

Az évek meg a rutin 2009.07.02. 10:22:48

Bárándy Gergely és Demcsák Zsuzsa találkozása a boncasztalon.

borzimorzi 2009.07.02. 13:31:14

@Mitya Ivanov: Nemcsak modoros. Hanem önkéntelenül is sokat elárul a pofáról.

Ha ugyanis egy politikust semmilyen érvvel nem lehet meggyőzni, akkor nem is kell erre törekedni. Akkor csak az a megoldás van hátra, hogy el kell távolítani a hatalomból. A pártjával együtt.

Aztán magánemberként majd óberkodhat. Az országnak akkor már nem tud (annyit) ártani.

Csót:
b

Czelder Orbán 2009.07.02. 16:20:18

Hoppá! Velence? A tenger keresztes lovagjai? Na, ezt meg kellett néznem a könyvtárban. Hát mit mondjak...
Lesújtó.

A lábjegyzetek 70%-a magyar nyelvű (Runciman, Ostrogorsky, Bárándy korábbi könyvének beidézgetése, egyetemi szöveggyűjtemény... stb.). A maradék angol és német és asszem van egy(!) olasz is.

Ez alapján megállítható, hogy innen lőtte az ötletet:
“Some Further Arguments in Defense of the Venetians on the Fourth Crusade,” Byzantion 62 (1992): 433-73.(with Donald E Queller).

A többit meg hozzáolvasta magyarul. Vérciki.
Ja, ne olyan tömény, vaskos anyagra gondoljatok. A könyv szellős, intenetről lőtt képekkel bőven dúsítottan olyan 250 oldal. A/5-ös lap és kábé 14-16-os (vagy talán nagyobb) betűtípus.

Ha kompilációnak nevezem, akkor még meg is dicsértem a munkát...

danesdzsu2 2009.07.10. 17:34:57

A szerző egy mélyen ostoba tapló, aki arra épít, hogy senki sem olvassa el a linkeket. Ez úgy tűnik bejött. Bárándy minden bizonnyal egy ingyenélő, de jelen esetben a TASZ égette szénné magát.
süti beállítások módosítása