Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Warner úr? Egyenest a Rumbach Sebestyén utcából?

2009.10.29. 11:05 K. Funky

Na most nem szeretnénk együtt vacsorázni Jeszenszky Zsolttal és Vona Gáborral! Izé. Szóval azt soha nem szeretnénk, de most, amikor minden bizonnyal csak ordibálna egymással a népszerű lemezlovas és a még népszerűbb biztonságtechnikai ügynök, pláne nem.

Azt viszont nagyon szeretjük, amikor egy párt, hát hogy is mondjuk finoman, kabátlopási ügybe keveredik. Így hát kiválót kuncogtunk, amikor megláttuk a Subbán, hogy a Jobbik kampányfilmjét eltávolították a Youtube-ról, mivel a Warner Music Group szerint a hozzá felhasznált zeneszám szerzői jogi ügyei körül vannak tisztázandó kérdések.

Külön elkeserítő az ügyben, hogy sejtésünk szerint nem a Kárpátia vagy a nemzeti rock valamelyik másik jeles képviselőjének dalával volt gond. Így jár, aki megtagadja a magyar értékeket. Azt viszont nagyon reméljük, hogy a magyar párt már felvette a kapcsolatot Edgar Bronfman Jr.-ral, a cég vezérigazgatójával. Biztosan gyorsan sikerül majd tisztázni ezt a kis félreértést.

30 komment · 2 trackback

Címkék: jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr921483461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az erő velük? 2009.11.13. 09:52:53

Hozzám is eljutott végre a Jobbik kampányfilmje, és teljesen a hatása alá kerültem. Igaz, eleinte azt hittem a Star Wars jelentkezik újabb résszel. Az egész videó szerkesztése, a zenei aláfestés (Clint Mansell forog a sírjában), még csak egy izgalmasna...

Trackback: Álmok és egy rekviem 2009.10.29. 13:12:43

Új kampányfilmmel rukkolt elő a legnagyobb parlamenten kívüli párt, a Jobbik. Önmagában a film nem érdemel túl sok szót, a szokásos erős képi-, és szövegvilággal operáló videót kaptunk. Láttunk már sokkal hatásosabbat is a párttól, most egy kicsit túlz...

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.10.29. 12:03:07

Egész pontosan Darren Aronofsky Rekviem egy álomért című filmjének zenéje volt az, zeneszerző Clint Mansell.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2009.10.29. 12:21:10

Biztos úgy gondolták, zs-betűs rendező filmjéből lopni szabad.

vespasianus 2009.10.29. 12:30:50

Az előbb megnéztem egy radikális jobboldali hírportált, amely -egyesek szerint- köthető ehhez a párthoz. Még nem láttam ott, hogy levették a reklámfilmet a youtube-ról.
Hiába, ott is csak emberek vannak.....

helyzetjel 2009.10.29. 12:32:02

Olyan ismerős volt a zene, ami nem is csoda, hiszen épp pár hete láttam az m1-en a Rekviem egy álomért című filmet. Eszméletlenül durva film.
A Jobbik kapányfilmje is durva, hiszen olyan próbál lenni, mintha az egy hollywood-i szuperprodukció trailere lenne, ami egy nemzeti érzelmű párttól mégiscsak furcsa. Én maradok a Fidesz-nél, megszemezgetem az LMP programját. A Jobbik-nak nem tudok hinni, még akkor sem, ha a legtöbb esetben azt is mondják, amivel maximálisan egyet tudok érteni. Lehet rám köpködni a véleményem miatt, de szerintem el kellene fogadni azt, hogy nem vagyunk egyformák és ezért nem is fog soha olyan eset előállni, amikor mindenki ugyanarra a pártra szavaz.
Különben sem kellene hinnünk annak a színjátéknak, amit a pártok adnak nekünk, ne vegyük annyira mélyen a lelkünkre a nagy pártok alapkonfliktusát :) CSAK A PÉNZÜKÉRT MARAKODNAK!

shearer86 2009.10.29. 12:35:09

@Mr. Pither: egész pontosan annak átírt változata, a Requiem for a tower, ami a Gyűrűk urában szerepelt, ami ugye egy Warner Bros. film...

ricardo montelban 2009.10.29. 12:38:41

@Szárnyati Gézа: darren arronowZSky, szülei a dohány utcában voltak gazdag fűszeresek, ezt se tudtátok? kimenekültek az igazságos nyilasterror elől Hollywoodba, a kis Darren, dezső egyébként, ugyebár izraeli hátszéllel lett rendező ottan.
Komment előtt tessék tisztába rakni a tényeket.

Gazz 2009.10.29. 12:53:38

@Mr. Pither: De gáz lenne, ha Clint Mansellről kiderülne, hogy zsidó! Vajon mit érezne ebben az esetben Vona Gábor?
:-)))))

zoldpagony 2009.10.29. 12:54:32

az a legszebb mikor a jobbikos, szélsômagyar adidas cipôben, puma táskával, nike kabátban, nokia telafonnal és bmw-vel szaladgál. alapjában gáz ez az egész nemzetieskedés, tök fontos hogy tiszteljük becsüljük hazánkat, embertársainkat, de ezt nem kihivóan, rántotthús matricát ragasztgatva kell megtenni, hanem pl. levagni a füvet az utcan a ház elôtt, nem kikúrni a csikket a kocsiablakból, koncertekre járni, szep könyveket olvasni, barátokkal borozni egy jót egerben, balatonon lángost enni. aki bármelyik pátnek is hisz, azt kell mondjkam hogy hülye. én mar regen nem foglakozom egyikkel sem, csak informálódás szintig. marakodjanak csak, amint odajut a fazékhoz a jobbik is ugyanugy fog lopni, es el fog kussolni. Ámen! :-)

Aldobói Feldob 2009.10.29. 13:07:13

Hogy tovább árnyaljam a dolgot, A Rekviem egy álomért tényleg kiváló film volt, viszont a zenéje kísértetiesen hasonlított Peter Greeneway Prospero könyvei című filmjének zenéjéhez. Következésképp, nem csak a Jobbik lopik vagy lop.

2009.10.29. 13:09:51

ugyan, ne legyünk álszentek, mindegyik párt orrba-szájba lopott és lop is. Az hogy a Jobbik 'kölcsönvett' egy számot - mivel viszontkereset nem indult miatta, hiszen non-profit jelleggel építették be- ezért nem kéne őket megkövezni. Sokan akiknek van honlapja szintén használnak másoktól kölcsönvett számokat az oldalon, akár csak pár másodperces betét erejéig is. Kevesen vannak akik megengedhetik mind párt mind magánszemély palettán, hogy saját, hozott számból dolgozhassanak.

gabcigirl 2009.10.29. 13:21:40

Úgy látszik, rájöttek a fiúk, hogy a Romantikus Erőszak, a MosOi vagy a CpG nem jó ajánlólevél nekik. (Ezek mind rasszista-fasiszta zenekarok)

Nehéz lenne velük megugrani a küszöböt-remélem, nem is fog menni...

Öreg 2009.10.29. 13:22:57

Régi vicc,de:Tsz Elnök et:Le kéne cserélni János bát a raktárvezetés Éléről!
Vezetőség:Isten ments!Ő már összelopta a magáét!

Mach Péter 2009.10.29. 13:30:30

Azért, hogy attól leszek jó magyar embör ha Balatonon lángost eszem az egy kicsit meredek volt :)@zoldpagony:

2009.10.29. 14:10:46

@gabcigirl: fixen a küszöb felett mozognak, ez már csak több lehet, kevesebb nem.

ricardo montelban 2009.10.29. 14:22:00

@zoldpagony: szertem ez a vélemény majdhogynem 100as.
hogy is van az a régi mondás, talán Márai: ahhoz, hogy egy nemzethez tartozzál, nem kell teljesítmény. Ezek szerint tehát hamarost eljön a tehetségtelenek, a magukkal kibékülni nem képesek forradalma. És amikor leverik, mert leverik, az hétszentség, ismét mi leszünk a hatmillió partizán hazája.. ami olyan szép, de olyan szép, hát nem?
Turult a Tesco helyébe!

ricardo montelban 2009.10.29. 14:26:28

a jobbikkal sem az a baj, hogy rossz kérdéseket tesz fel, nekem csak a válaszokkal van bajom, és, ha ezt nézzük, akkor ugyebár felmerül a kérdés, hogy vajh' az MSZP, de a Fidesz is, mi a pöcsömért hagyja, hogy ezeknek a újnyilas barmoknak igaza legyen. Az ember áll középen, és kapkodja a fejét, hogy mizisten folyik itt, jobbra marhák, balra barmok. és vagyunk mi.
nincs ésszerűségi párt magyarországon.

Megullo 2009.10.29. 14:31:55

Nekem leginkább az nem áll össze, hogy a multigyűlölő jobbik, miért tölt fel videót a világ egyik legnagyobb multija által működtett videómegosztóra? Hogy is van akkor ez?

Hát nincs egy nemzeti érzelmű programozójuk aki csinál nekik egy saját bejáratú TurulTube-ot?

Ez legalább akkora poén, mint amikor pár éve valami nagy magyar lapba egy amerikai-zsidó színésznő képét rakták be, annak illusztrálására, hogy a magyar lányok a legszebbek.

Akkora egy szerencsétlen parasztbanda ez az egész magyar széljobb, hogy az ember már nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen rajtuk.

ricardo montelban 2009.10.29. 14:33:13

@HUN_Sector: szertem ez, amit mondasz, szimplán hülyeség. Mert ugye az a párt, amelyik ugyebár überszittya tisztaságot hirdeti agybafőbe, simán megengedhet magának ilyesmit, és ha netalántán rászól valaki felettes, aki egyébként teszi ezt mindenkivel szemben, aki hasonlóképp lopik, mert hiszen profitorientált, akkor az a felettes zsidó lesz 1 perc alatt, és lehet kiabálni, meg jajveszékolni, hogy persze, mi vagyunk megint a céltábla, mi vagyunk a kétpálcás a május elsején.

Két akkora lófasznyaló nyelv van a jobbik szájában, hogy az még a Farkasházyén is túltesz.

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.10.29. 14:38:58

@HUN_Sector:

Te nem próbálkoztál még a politikával? Sokra vihetnéd!
Jót derültem a " kölcsönvett", és a "non-profit jelleg" kifejezések használatán, a lopással társítva.

Úgy látszik, a parlamentbe igyekvők is, csak politikai ellenlábasaikra nézve érzik kötelezőnek a mindenek feletti tisztességet. Maguknak, bár még nem is ülnek a ház padsoraiban, máris megadták a felmentést néhány mindenkire kötelező törvény betartása alól.

yafet 2009.10.29. 14:48:36

Még jó hogy nem a 100 tagú cigányzenekartól "kölcsönöztek"...

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2009.10.29. 14:55:25

@zoldpagony: az a legszebb mikor a jobbikos, szélsômagyar adidas cipôben, puma táskával, nike kabátban, nokia telafonnal és bmw-vel szaladgál.

Tudok jobbat. A múltkor láttam egy telekjárót, egy árpádsávos nagymagyarországos és egy magyar vagyok, nem turista matricával, német rendszámmal...

vespasianus 2009.10.29. 14:59:28

@gabcigirl: "Úgy látszik, rájöttek a fiúk, hogy a Romantikus Erőszak, a MosOi vagy a CpG nem jó ajánlólevél nekik."

Na igen. Nem lennék meglepve, ha 2-3 éven belül már terhes lesz nekik a Gárda. Ha nemzetközi szinten is (sikerrel) akarnak politizálni, el kell határolódniuk ettől a szervezettől.
Persze mondani sok mindent lehet. De Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy nemzetközi szinten diktáljon. Tehát marad az elhatárolódás......

tommygun 2009.10.29. 15:00:56

Engem inkább a jútyúb bicskanyitogató cinizmusa zavar. Azzal nincs bajuk, ha állatkínzásos, erőszakolós, csicskáztató, emberölős videót töltenek fel. Csak az fáj nekik, ha a multik szerzői jogát sértik. Ez a gáz, szerintem.

Amúgy meg a jobbikosok monnyanak le - feltöltéskor akkora felirat fgyelmeztet a szerzői jogokra hogy kiszúrja a júzer szemét, nem is tudom hogy gondolták.

Céltalan Gyűlölet :) (törölt) · http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6let 2009.10.29. 15:16:56

@gabcigirl: a cpg punk te idióta!

CPg (Come on Punk group később Coitus Punk group[1]) szegedi punk együttes, 1979-ben alapította Benkő Zoltán ("Güzü" - gitár), Haska Béla (ének), Nagy Zoltán ("Kutyás" - dob) és Varga Zoltán ("Takony" - basszusgitár). 1983-ban kommunistaellenes dalszövegeik miatt börtönbüntetésre ítélték a zenekart, közösség elleni izgatás és más népcsoportok elleni uszítás (ennek alapja a "szovjet atom is atom" dalszöveg-részlet volt) vádjával. 1,5–2 évet töltöttek börtönben.

hu.wikipedia.org/wiki/CPg

félművelt libsi takony

BigKahuna · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/354-honda 2009.10.29. 15:24:59

még jó, hogy eltávolították azt a demagóg vidót. nembaj. pár nap mulva úgyis felkerül a netre 1 kárpátia számmal vagy valamivel, nem?

Joe84 2009.10.29. 15:53:43

Ha minden párt így "lopna" Magyarországon, hogy a videójához felhasznál egy zenét, akkor nem itt tartanánk.
Az mszp-szdsz-fidesz-mdf milliárdokat vett ki a zsebünkből, a Jobbik meg nem fizetett egy külföldi kiadónak a zenéért.

Igen, a Jobbiknak nincs (adófizetőktől lopott) pénze, hogy milliós kampányfilmeket csináljon saját zenével, saját mindennel. Mindenki ingyen dolgozik, meggyőződésből, a filmet is ingyen rakták össze.

norbert79 2009.10.29. 16:23:49

@Joe84: És közben engedély nélkül felhasználtak egy szerző művét, amiért aztán a jogtulajdonos jogosan pöckölt az orrukra. Most ha már a kampányhoz (ami igenis kimeríti az üzleti felhasználást) nem törvényes eszközöket használ, akkor mi lenne itt nagyobb dontések esetében?

kraut 2009.10.29. 16:25:24

@Joe84: ja értem. ők kicsit loptak, meg MÉG nem loptak, ezért ők jó fiúk.
ugyan, hagyjuk már ezt.

igen, az autópálya melletti óriásplakátot is szívjóságból dobták ki az EU szavazás előtt. Nem kaptak eu szkeptikus ír pártoktól némi appanázst, meg a választmányi költségvetésükkel is milyen klasszul elszámoltak, nem beszélve az önkormányzati mutyikról ahol bent csücsülnek.

az van a jobikkal, hogy a tipikus más szemében a szálkát elvet követi, aki nem azt mondja mint ők, akkor az már nem is magyar. (eleve ilyeneket hogyan lehet mondani?)

mindegy, az egészjobbikot jól összefoglalj a avonás interjú amit az index közölt: index.hu/belfold/2009/06/30/amit_latunk_az_szervezett_provokacio/

Ez a szerzőjogos dolog ugyan csak vihar a biliben, piszlicsáré semmiség, de azért jól mutatja a kettős mércét...

norbert79 2009.10.29. 16:29:23

@Joe84: Még egy gondolat részemről:
Javíts ki, ha tévednék, de tudtommal minden párt kap egy megfelelő mennyiségű támogatást állami szinten, amit hozzá lehetne dobni a kampányhoz, plusszba honnan volt pénz az EP választásoknál? Mi a helyzet a pártban lévők támogatásával?

Sir Nyű 2009.10.29. 16:52:42

@HUN_Sector: @Joe84: Szegeny hulyek, veletek sem az a baj, hogy olvasni nem tudtok, hanem hogy hiaba olvastok, ugyis mindegy.
A szerzoi jogi torvenyek nem at irjak elo, hogy mas alkotasat soha nem lehet felhasznalni, hanem azt, hogy ha hasznalod, ugynevezett penzzel fizess az alkotonak.
Na a Rosszabbik ezt nem tette meg. Magyarul lopott, szellemi tulajdont. Ez pont olyan, mint amikor az uborkadat lopjak, ami ugye problema es jogos az onvedelem. Most, hogy ezen tulvagyunk, mar csak a relativizalassal van baj. Ez pedig ugy megy, hogy ha nincs penzunk husira, eszunk krumplit. Ha nem lopott (meg) milliardokat a Rosszabbik, de a mas lopasat kritizalja, akkor oldja meg olcson, sajat forrasbol. (Ugye nem arrol van szo, hogy a holdudvarban csak szar zenet talaltak?) Ugyis annyi magyar van ott, akik defaultbol jobbak mindenki masnal, hat tessek jo trailerzenet irni.
süti beállítások módosítása