Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Az orvos eltiltotta Karsait a nyilvános öngyilkosságtól

2011.06.21. 14:43 K. Funky

Arra ébredsz, hogy valamikor az éjjel az arcodra tetováltattál egy nonfiguratív törzsi motívumot? Vagy a fűszoknyás Hoffmann Rózsát? Igazán semmi ahhoz képest, ha arra eszmélsz, hogy az előző nap nyílt levelet tettél közzé a sajtóban arról, hogy 48 órán belül a Parlament épületéhez láncolod magad, és gyógyszerrel öngyilkosságot követsz el, az Orbán-Rákosi miniszterelnök diktatúrája elleni tiltakozásból.

Ebből a csapdából McGyver és Lázár János duója is nehezen szabadulna, Karsai Búzaégető József battonyai polgármester azonban fölényesen oldotta meg a feladványt. Sőt briliánsan! Kedden közleményben tudatta a Békés megyei sajtóval, hogy az orvosa eltiltotta a mártírhaláltól, így a szerdai esemény sajnos elmarad. A beol.hu cikkében megtekinthető az eredeti közlemény, benne Rimay István doktor igazolásával, mely szerint Karsai "Sem cordialis, sem egyéb szempontból nem alkalmas az éhségsztrájk lefolytatására."

A cikk azért is emlékezetes, mert ebben olvasható a magyar demokratikus politika- és sajtótörténet legütősebb nyilatkozata, úgymint: "A családom is erősen tiltakozott, hogy megtegyem, az ellen meg főleg, hogy vállaljam a mártírhalált".

"Fura család, rafinált orvos" – mormoltuk magunkban a cikk végén, kétségbeesetten kapaszkodva Karsai József zárómondatába: "A figyelemfelkeltő tiltakozás más módját keresem a demokrácia védelme érdekében."

Szólj hozzá!

Címkék: öngyilkosság parlament karsai józsef viktatúra

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr723003086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása