Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Kommunista hatalomátvételre készül a Hallgatói Hálózat?

2012.05.11. 14:43 Esterházy Attila

Régóta rejtély, hogy vajon kik és hogyan irányítják a Hallgatói Hálózat nevű mozgalmat. A most egy éves szerveződés blogján ünnepelte a születésnapját, ahová a szervezet működésének egyszerűsített ábráját is feltöltötték.

A pestszentimrei Szopiszuri, a Tumblr teoretikusa a mikroblogján arra célzott, hogy párhuzam vonható a Lenin 1902-es művében (Mi a teendő?) lefektetett demokratikus centralizmus és a HaHa struktúrája között.

"A demokratikus centralizmus a deklarált működési alapelve a kommunista pártoknak, illetve a kommunista országok egész politikai intézményrendszerének. A kommunista diktatúrák gyakorlatában azonban szinte kizárólag a döntéshozatal hierarchikus jellege és azok egységes végrehajtása érvényesült, így az elv valójában a diktatórikus hatalomgyakorlás egyik eszköze." (Forrás: Wikipédia)

A szervezet egyik tagja kérdésünkre tagadta a vádakat. Elmondta, hogy nem Lenintől vették át az ötletet, hanem maguk alakították ki. Mint mondta, igyekeznek bázisdemokratikusan szervezni a mozgalmat. "Rengeteg szervezet működik hasonló felépítéssel" – tette hozzá.

A Hallgatói Hálózatról korábban a KDNP állította egy nyilatkozatában, hogy "a szélsőségesen baloldali, marxista 68-as diáklázadások egyetemfoglalásai iránti nosztalgiát ébresztve" hallatja a hangját.

Szólj hozzá!

Címkék: lenin hallgatói hálózat szopiszuri

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr484502503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása