Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Határon túli magyarok=IMF

2013.05.09. 14:41 RickyTerror

Eddig úgy gondoltuk, hogy Orbán „Nemvagyunkgyarmat” Viktor a felelős a magyar pszichében élő ostromállapotért, de a 4K! desktopunkra került közleménye után azért ebben már nem is vagyunk olyan biztosak. A mostanában mintha haloványabban muzsikáló baloldali formáció ugyanis felfedte előttünk, kik is veszélyeztetik az IMF-en kívül még hazánk függetlenségét: bizony, a határon túli magyarok.

„A Magyarországról szóló döntéseket nem lehet kívülről diktálni. Teljesen mindegy, hogy az IMF-ről vagy a határon túli magyarokról van szó. Ragaszkodnunk kell hozzá, hogy az itt élő emberek hozhassák meg a saját sorsukról szóló döntéseket” – írják Istvánffyék közleményükben, melynek apropója az volt, hogy a „régi, igazságtalan rendszert” képviselő Bajnai Gordon a múlt héten Szlovákiában megígérte, hogy kormányra kerülése esetén megtartja a határon túliak szavazati jogát.

A 4K! szerint „aggasztó látni, hogy ellenzéki jelöltek kicsinyes politikai haszonszerzésből nem győznek bizonyságot tenni arról, mennyire támogatják, hogy a határon túl élők beleszólhassanak a magyar belpolitikába”, ezért a „magyar köztársaság (sic!) újraalapítása” után ők ezt a szavazati jogot szépen vissza is vennék.

De a szerencsétlen retorika mellett azért a korrektség kedvéért említsük meg azt is, hogy a 4K! leszögezi, nem a határon túli magyarokkal van baj, sőt, szerintük, a trianoni döntés is igazságtalan, mivel az súlyosan megsértette a közösségek önrendelkezési jogát. Azonban szerintük ezt az igazságtalanságot nem lehet azzal orvosolni, hogy beleszólást adunk a határon túliaknak a magyar ügyekbe. Hogy miért? Hát ezért:

„A határon túliak szavazásával olyan emberek szólhatnak bele a magyarországi törvényekbe, akikre nem vonatkoznak ezek a törvények. A határon túliak szavazati joga ellentmond a köztársaság eszméjének. A köztársaság az emberek önrendelkezéséről szól. Egy valódi köztársaságban az emberek közösen hozhatják meg a saját életükről szóló döntéseket, és nem kívülről diktálják nekik.”

Mi tényleg örülünk annak, ha az újságírót és olvasót egyaránt a halálba untató magyar mainstreamből nem csak a Jobbik részéről látjuk a kitörés szándékát, de azért ha 4K! valóban újjá akarja alapítani azt a bizonyos köztársaságot, akkor a harcos szerződéselméleti-republikánus elmélkedések mellett szüksége lehet ehhez hasonló bombaérvekre is.

Szólj hozzá!

Címkék: bajnai gordon határon túli 4k

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr135291304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása