Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Titkos paktum Szanyi és a Nol közt

2013.08.23. 16:50 Földes András

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségének tagja, és Pető Péter, a Népszabadság publicistája titokban a legjobb barátok, a nyilvánosság háta mögött összejátszanak, hogy ármányos módon igazolják a lap publicisztikáit. A fondorlatos trükk ma lepleződött le, érdekes módon éppen a nol.hu hasábjain.

Pető a publicisztikájában arról értekezik, hogy a magyar politikusok képtelenek felfogni, mit jelent a sajtószabadság. Hogy a sajtót akkor sem érdemes pórázon rángatni, ha a politikus anyagi és hatalmi pozíciója miatt ezt megteheti. Csak hát ezt a magyar politikai elit, Orbántól Szanyiig nem érti.

A sokat látott újságolvasó ingerküszöbét alapból nem érné el egy ilyen megállapítás. Olyan, mintha valaki megírná, hogy a magyar politikus zsigerileg korrupt. Jól van, és egyébként milyen idő lesz a hétvégén?

Itt kerül felszínre a titkos egyezség. A publicisztika alatt ugyanis maga Szanyi Tibor indít kommunikációs offenzívát. Kommentjeiben olyan hevességgel alakítja a prosztó, a sajtószabadságot valami imperialista túlkapásnak tartó, az újságírót kézből etető politikust, hogy az - pont ez alatt a cikk alatt - nem lehet véletlen.

“...függetlenség jegyében ki-ki próbálja meg eladni a maga gondolatait a saját pénzén! - írja az MSZP-s politikus - Mi, mint párt ugyanis kevésbé vagyunk érdekeltek abban, hogy a mi pénzünkön minket gyalázzatok, főleg, ha ezt a valódi tájékoztatás terhére teszitek” - jön elő azzal az érvvel, hogy nehogy már ne szólhasson bele a lap szerkesztésébe, ha már az ő pártja is ad pénzt a Népszabadságnak.

szanyi.jpg

De Szanyi kommentjeiben még ennél is tovább megy. “Szerintem ezért hát ne visongj a sajtószabadság, meg a szerkesztői függetlenség oltárán! Hidd el, egy árva szót sem fogok szólni, ha a publikációidat saját magad fogod kiadni.” Más szavakkal: egyedül csináljátok, otthon, a négy fal között, a saját pénzeteken. A mi lóvénkon viszont olyat írjatok, amit mi szeretnénk.

Nyilvános fórumon ilyesmit taktikusan gondolkodó politikus nem ír le. Még a sajtó- és véleményszabadságot gyűlölő Lázár János is letagadta nyilvánosan, hogy ő jelentette fel a számára sértő kommentelőt.

Hacsak nincs a tikos paktum Szanyi és a Népszabadság közt. Amit az újság leír, azt a kapitány azonnal élő példákkal nyomatékosítja. Innentől hátradőlhetünk, hogy könnyű szívvel adjuk át magunkat a szocialista politikus tombolásának. Nem, ennyire nem lehet hülye.

“Ti ácsingóztok nálunk finanszírozásért. Konkrétan pénzért, amelyből talán konkrétan már meg is vetted a mai tíz deka párizsidat, meg a két zsömlédet. S hogy végképp tiszta legyen a kép: azért beszélhetünk párt finanszírozta sajtóról, mert nem az én tereferémben, hanem a véres valóságban létezik az a tény, hogy az MSZP a pártalapítványán keresztül közvetetten a lapodat kiadó cég kisebbségi tulajdonosa.”

szanyi2.jpg

Tudta-e, hogy: 
A sajtó szabad működésének feltétele, hogy a tulajdonos, és a szerkesztőség közt éles határvonal húzódik. A tulajdonos, vagy a lapvezetés pénzügyi kérdésekben dönthet, a tartalmi irányvonalakért azonban a főszerkesztő és a szerkesztőség felel. Nincs átjárás

1 komment · 1 trackback

Címkék: népszabadság orbán viktor szanyi tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr595473716

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Titkos paktum Szanyi és a Nol közt 2013.08.24. 13:39:02

Nyilvános fórumon ilyesmit taktikusan gondolkodó politikus nem ír le. Hacsak nincs a tikos paktum Szanyi és a Népszabadság közt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2013.09.17. 12:15:22

babaszott, ennyi történ.
ilyenkor őszinte
süti beállítások módosítása