Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Schmitt Kazinczy babérjaira tör

2011.03.30. 10:23 K. Funky

(forrás: kerdezzfelelek.tumblr.com)

„No pain, no gain” – mondta a miskolci magyar gyerekeknek Schmitt Pál magyar köztársasági elnök angolul még január végén.

Valami megmozdult azóta Schmittben, néhány hétre rá már a magyar nyelv nagy újítójáról beszélt lelkesülten a Magyar Nemzetben, aki száműzte az idegent a magyar nyelvből: „Tegyük hozzá, hogy nagyon sokan küzdöttek a magyar nyelv fennmaradásáért, hiszen az országban a hivatalos nyelv sokáig a latin volt, a polgárság pedig még a 19. század elején is németül beszélt. S akkor Kazinczy Ferenc megszervezte a nyelvújítást, amely a magyar nyelvet modernizálta.”

Mostanra végre Schmitt is beszállt a nyelvújítás-bizniszbe, és nemcsak homályos (és helyesírási hibákkal teli) nyelvvédő javaslatokat tesz. A keddi innovációs konferencián rögtön egy konkrét javaslattal állt elő: legyen az innováció újítmányozás.

A javaslatnak egyébként a szomagyarito.hu-n nyoma is van, gyanítjuk, hogy már jóval Schmitt javaslata előtt megszületett.

Schmitt nem áll meg itt. A már idézett Magyar Nemzet-interjúban a preambulum szóra irányította fegyverzetét: „Felfigyeltek már rá, hogy a latin szót én kikerülöm, és az előzetes beszéddel, illetve az előbeszéddel helyettesítem. Kosztolányi 37 változatot javasolt a fantasztikus helyett… A preambulum helyett nekem csak két másik van…”

Mit is mondhatnánk erre? Áldozat nélkül nincs siker.

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: nyelvújítás schmitt pál

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr702784407

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Schmittpálosítsd" a magyar netet! 2011.03.30. 13:00:19

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének ellenségei egy igazán aljas programmal álltak elő. A Schmitify.com-ra beírva bármely magyar honlapot megnézhetjük schmitti helyesírással. Nézzük mit csinál a program különböző honlapokkal. A Köztársasági Elnöki Hiv...

Trackback: Schmitt Pál a törvényalkotás motorja 2011.03.30. 12:22:55

Sorszám:  17 Szerző:  Ténytár Ígéret:  <p>&bdquo;&Ea

Trackback: Fidesz '88: megvalósult álmok 2011.03.30. 11:42:04

Ma ünnepli 23. születésnapját a Fidesz. 1988. március 30-án harminchét egyetemista, főiskolás és fiatal értelmiségi a budapesti Bibó István Kollégiumban alapította meg a Fiatal Demokraták Szövetségét. Az évforduló kapcsán meg kell állapítani, hogy a pá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása