Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Egy lépés a sikerbe

2009.02.04. 13:14 bede

Akar Ön kényelmes életet? Akar Ön sok pénzről számlázni? Álma Önnek a Miniszterelnöki Hivatal? Akarja Ön megtudni, hogy mik a "meggyőzés mechanizmusai"? Akar Ön egy "jól sikerült napirend előttiért" 640 000 forintot zsebre vágni? Plusz ÁFA? Akar Ön smúzolni az alábbi képen látható férfival? Akar Ön újabb szerepjáték-szituációkat komponálni 1 lovagias miniszterelnökre és 1 elaléló leányra? Na akkor van egy tuti tippünk

A Magyar Író Akadémia március 19-től június 4-ig Közéleti Beszédíró Mesterkurzust indít, a tanári karban valódi sztárparádéval. Wermer András kampánypápa logikus választásnak tűnik, Bozóki András egykori kulturális miniszter talán már egy kicsit kevésbé, Daróczi Dávid kormányszóvivő azonban - ahogy azt illedelmesen mondani szokás - enyhén szemöldökfelemelés-előidéző választás. Viszont nekünk kiváló alkalom volt ez arra, hogy végre észrevegyük, milyen szórakoztató kanyarokkal van tele Daróczi életrajza, különös tekintettel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának főiskolai levelező tagozatára.

A képzést kifejezetten ajánlják kommunikációs pályára készülőknek, önkormányzatok és kormányzati hivatalok vezetőinek, cégcezetőknek, politikusoknak és politikusi pályára készülőknek, szakszervezeti vezetőknek, újságíróknak, pedagógusoknak és ügyvédeknek, akik olyan érdekességekkel ismerkedhetnek meg a kurzudon, mint a "kauzalitás és a felelősség sugalmazásának szociálpszichológiai alapjai és nyelvi megjelenései". Teljes meghívó az ugróhivatkozás után, de mivel csak korlátozott számú jelentkezőt vesznek fel, mi nem vacakolnánk annyit a jelentkezéssel. "A mesterkurzus államilag akkreditált képzés, melynek tandíja a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható", kacsint-kacsint.

"KÖZÉLETI BESZÉDÍRÓ MESTERKURZUS
A MAGYAR ÍRÓ AKADÉMIA SZERVEZÉSÉBEN
2009. március 19-június 4-ig

A Közéleti beszédíró mesterkurzus eloadói: Bozóki András - kulturális miniszter 2005-2006, Daróczi Dávid - kormányszóvivő, Györffy Kinga - beszédíró, tréner, Molnár-Bánffy Kata - a MOL Nyrt. szponzorációs vezetője, a Szónoklatok nagykönyve címu sorozat egyik szerzője, Novák Tamás - beszédíró, újságíró (Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa 2001-2002.), Aczél Petra - retorikai és kommunikációs szakértő, egyetemi docens, Balázs Géza - nyelvész, néprajzkutató, tanszékvezető egyetemi tanár, Bencze Lóránt - nyelvész, egyetemi tanár, Síklaki István - szociálpszichológus, dékánhelyettes, Wermer András - marketing stratéga.

Kérem a mesterkurzus részletes írásos tájékoztatóját >>> <http://www.iroakademia.hu/beszediro/index.php?lap=doc/doc&dok_id=34>

Az elhíresült amerikai történet szerint, a menedzser azt javasolta a koldusnak, hogy a szokásos "öt gyerekem van, hat macskám, és éhezem" szöveg helyett írja ezt a táblájára: "Emberek, tavasz van, és én nem élvezhetem." A koldus megfogadta a tanácsát, és ezzel az új szöveggel egy halom pénzt gyűjtött.

A koldus egy mondattal változtatta meg az emberek véleményét, vívta ki a szimpátiájukat. Hogyan lehetséges ez? Hogyan működnek a meggyőzés mechanizmusai, és melyek azok az eszközök, melyek nagy biztonsággal elsajátíthatóak, és a beszédekbe, mindennapi kommunikációba beépíthetőek?

Élete során szinte mindenki kerül olyan szituációba, amikor nagyobb közönség előtt kell beszédet mondania. Különösen igaz ez a különböző szintű vezetoi állásokat betöltokre. Az ilyenkor elmondott beszédek minosége, tartalma, megformáltsága nagyban befolyásolhatja a rólunk kialakult véleményt. Ha hatásosan, meggyőzően, hitelesen szólunk, akkor képesek leszünk hallgatóságunkat meggyőzni igazunkról, céljaink mellé állítani, érzelmileg összekovácsolni, lelkesíteni és cselekvésre ösztönözni. Egy tudományos becslés szerint a vállalatvezetők munkaidejének 80 százaléka szóbeli a kommunikációval telik, elsősorban a munkatársak meggyőzésével, de elég, ha csak arra gondolunk, hogy az ország vezetőit egy rábeszélési verseny (amelyet választási kampánynak nevezünk) révén juttatjuk hivatalba.

A meggyőzésnek, a hatásos kommunikációnak mára hatalmas szakirodalma alakult ki. A gyakorlati szakemberek tapasztalataira azonban ezen a területen kiemelten nagy szükség van. Ma már szinte minden nagyobb társadalmi, politikai, civil és profitorientált szervezet alkalmaz beszédírókat, ilyen irányú képzés, intézményesített keretek között, alig létezik Magyarországon. A Magyar Író Akadémia olyan államilag elismert felnőttképzést indít, amely célul tuzte ki, hogy hallgatóit professzionális beszédírókká képezi. Az itt végzett szakemberek, nem csak a saját maguk számára lesznek képesek beszédet írni, hanem elsajátítják azokat a szakmai eszközöket, melyekkel megbízóik számára is hatásos beszédeket írhatnak.

Profi beszédíróvá képezni magunkat befektetésnek sem rossz. A HVG 2008-ban összeállítást készített a szónoklatok tarifáiról. Eszerint egy szakkérdésekről szóló miniszteri beszéd ára 160 ezer forint, egy jól sikerült napirend előtti 640 ezer, egy miniszterelnöki programbeszéd több mint másfél millió. A kalkuláció alapja, hogy a befutott, beszédírást vállaló politikai tanácsadók átlagos órabére bruttó negyvenezer forint. A legegyszerűbb a szakpolitikai szöveg elkészítése, ez négy óra alatt megoldható.

2008-ban 73-an szereztek államilag elismert tanúsítványt elsőként hazánkban a Közéleti beszédíró mesterkurzuson. Büszkék vagyunk arra, hogy az eltelt idő óta számos hallgatónk már saját vállalkozásban vállalja beszédek írását.

A kurzus formája:
I. szemeszter: eloadássorozat
II. szemeszter: szemináriumi műhelymunka

FIGYELEM! A hallgatói létszám korlátozott, ezért a jelentkezéseket a visszaküldött jelentkezési lapok sorrendje alapján regisztráljuk!

A mesterkurzus államilag akkreditált képzés, melynek tandíja a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható.

Egy cégtől érkezo három jelentkezo esetén a negyedik munkatárs ingyen végezheti el a képzést!

A Magyar Író Akadémia elérhetőségei:
Budapest 1065, Bajcsy- Zsilinszky út 5. félemelet
Telefon:06 1 266-7601
Fax: 06 1 266-7603
www.iroakademia.hu"

13 komment

Címkék: wermer andras bozoki andras daroczi david

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr82922220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2009.02.04. 13:44:40

Mindig is tudtam, hogy vannak akadémiák, aminek nem szeretnék a tagja lenni.

W Joe 2009.02.04. 13:54:08

Politikusképző mesterkurzus is lesz? :)

Az évek meg a rutin 2009.02.04. 14:07:57

A válság miatt tették be a koldusos példát? A jelentkezőknek pedig üzenem: aki másnak Wermert ás...

wattafilling 2009.02.04. 14:25:16

Már nem azért, de, ha ettől akkor én lehetek, aki megírja azokat a szellemtelen szövegeket, annyi pénzért, akkor én megyek is, jelentkezem. Negyven évesen, négy gyerekkel, meg némi frankhitellel a nyakamban - készséggel eladom a fél gerincemet!

ostván 2009.02.04. 14:57:13

Érdekelne, hogy miként jött ki a 40.000 HUF/óra?
Esetleg, ha feltennék a netre, hogy mi a téma és ki mennyiért vállalja el megírni a mondandót, akkor valós piaci körülmények között - esetleg - jobb munkákat lehetne vásárolni kisebb pénzekért.
El tudná juttatni valaki ezt az ötletet az illetékesekhez?
Bár 18 évet kellett arra is várni, hogy az APEH által elrendelt árverések nyilvánosak (internetes nyilvánosak!) legyenek.

boldogok_a_sajtkészítők 2009.02.04. 15:01:18

Hm, ez a "legegyszerűbb a szakpolitikai szöveg elkészítése" csak nekem erősíti meg azt, hogy itt igazán érteni nem kell semmihez, maximum a szószaporításhoz?
Azt meg pont itt tanítják, nézd már milyen jól összejött!

aqswdefr 2009.02.04. 15:02:03

"Profi beszédíróvá képezni magunkat befektetésnek sem rossz."
Például nyithatsz egy íróakadémiát a sok lúzernek.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.02.04. 15:41:39

Abba kéne már hagyni ezt a "kamu volt az elájulás" sztorit.

Pont Ferinek nem kellett a háta közepére, h. mindenki erről beszéljen az ő szuper kisebb parlamentje helyett..

Dirky 2009.02.04. 15:45:01

@templar: Ez van. Az mindegy, mit csinál az illető, csak az nem, hogyan kommunikálja. Mondjuk ideális esetben ilyen "kommunikációs szakembereket" egy rendes szakpolitikai szöveg közelébe sem engedik, csak ha a már készen van.

Az évek meg a rutin 2009.02.04. 16:02:10

Ez az! Lehetne tartani egy "Kamu elájulások és spontán sírások szónoklat közben" című kurzust a jelentkezőknek!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2009.02.04. 17:30:57

és mi a garancia arra, hogy az akadémia (ezen mondjuk alapra röhögnöm kell) elvégzése után az elvtársak engem is bevesznek a brancsba, már legalább annyira, hogy a tandíj visszajöjjön???

borpancsoló 2009.02.04. 17:43:01

az ilyen képzésekről rendszerint pont olyanok jönnek ki, akik ugyan nyelvtanilag helyesen beszélnek, de ha a kutya megeszi a mondandójuk tartalmát, holtan görnyed össze.

Megtanítják az embert a semmiről beszélni úgy, hogy azt lehetőleg senki ne is értse, de rohadtul jól hangozzon. Hát a Daró ennek a legjobb mintája.

A BKV szóvivője nem megy? aki a fábriban volt! (szószerintiidézet)
"-Életkorod?
-22 éves vagyok.
-A BKV szóvivőség előtt milyen munkáid voltak?
-Egyszer volt egy nyárimunkám, egy koktélbárban voltam felszolgáló."

Na most ezt vajon ki dughatta? :)

catica 2009.02.04. 17:43:02

Belegondoltam ,h vajon egyszer ,milyen beszédeket fog írni az az ember, akinek erről a szarságról az jut az eszébe ,h IGEN erre befizetek!
És már látja is lelki szemei előtt a zsíros
kormányzati hazugság megrendeléseket!
süti beállítások módosítása