Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Gárda és szintbuli

2009.04.21. 19:37 K. Funky

Az alábbi bejegyzéssel sokáig bajban voltunk, mivel nem tudtuk eldönteni, hogy az Index-család melyik blogjában kellene leközölni. Kollégium-ügyi blogunk ugye még nincs. Végül azért esett a választás a Képviselő Funky-ra, mert végre egyértelmű bizonyíték van arra, amit Gusztos Péter oly' lelkesen hajtogat: nyakunkon a barna veszély!

Mindig érdekes megfigyelni, ahogy a politika divattrendjei begyűrűznek a társadalom mindenféle csoportjaiba. Még az öltözködés is ilyen, emlékezetes, hogy az 1998-2002 közötti időszakban milyen népszerű volt a kicsit rosszul szabott zakó nevetséges mellénnyel. Most azonban másról van szó, egészen pontosan az országon átsöprő gárdaalapítási lázról.

A jelek szerint az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma már be is dőlt a divathóbortnak, sőt, mintha egy kicsit túl is teljesítették volna a feladatot. A Kőrösi Gárda SZMSZ-e legalábbis több olyan pontot is tartalmaz, amelyet minden bizonnyal az igazi 'Gárda tagjai is túlságosan rendpártinak ítélnének. "A kollégium közös használatú helyiségeiben illegálisan szerveződő és a kollégisták nyugalmának megzavarására alkalmas összejövetelek megakadályozása vagy lehető leghamarabbi megszüntetése (továbbiakban „szintbuli”)." "Kollégiumi rendezvény ideje alatt a kollégiumi szintjein való járőrözés." Hú-ha!

Az üzenet teljesen világos. A gazdasági válságból, a mohácsi vészből és úgy általában mindenből az egyetlen megoldást a minél több gárda létrehozása jelenti. Úgyhogy kommentelés helyett lehetőleg mindenki menjen, és alapítson legalább egyet.

A tovább gombra kattintva a teljes, agyzsibbasztó dokumentum megtekinthető.

ELTE KCSSK Kőrösi Gárda Szervezeti és Működési Szabályzata

Bevezető rendelkezések
Ezen szabályzattal az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumának Diákbizottsága létrehozza a Kőrösi Gárda elnevezésű nonprofit szerveződést, amely fennállása alatt a Kollégiumi Diákbizottság teljes körű irányítása és felügyelete alatt működik.

1. §.A Szervezeti és Működési Szabályzat célja
A Szervezeti és Működési Szabályzat meghatározza a Kőrösi Gárda szervezeti felépítését, működésének belső rendjét, hatáskörét és az általa igénybe vehető intézkedések körét.

2.§ A Kőrösi Gárda működésének célja elsősorban
a, a kollégium mindenkori, érvényben lévő házirendjének kollégistákkal való betartatása,különös tekintettel az esetlegesen előforduló vandalizmus megfékezésére
b, a kollégium közös használatú helyiségeiben illegálisan szerveződő és a kollégisták nyugalmának megzavarására alkalmas összejövetelek megakadályozása vagy lehető leghamarabbi megszüntetése (továbbiakban „szintbuli”)
c, együttműködés a kollégium területén megrendezésre kerülő rendezvények szervezőivel, valamint a kollégisták személyi és vagyoni érdekei védelmének biztosítása a rendezvények ideje alatt 

3.§.Jogkörök
A 2.§-ban foglalt célok megvalósítása érdekében a Kőrösi Gárda tagjai jogosultak:
a, a kollégium területén a kollégistáktól a kollégiumi bennlakást tanúsító igazolványt („kollégiumi igazolvány”),valamint a kollégium területén tartózkodó egyéb személyektől a személyazonosításra alkalmas igazolványt,valamint a külsős kártyát ellenőrzésre elkérni és felszólítani a külsős személyt az őt vendégül látó kollégista személyének megjelölésére
b, a kollégium területén tartózkodókat a kollégiumi házirend és alapszabály rendelkezéseinek betartására felszólítani, valamint az ezekkel ellentétes magatartásokat megakadályozni 
c, a kollégistát, valamint a kollégista személy vendégét felszólítani a kollégista szobájába való bevonulásra és további ott tartózkodásra.Amennyiben a kollégista személy vendége a felszólításnak nem tesz eleget, a Gárda tagjai jogosultak a vendég kollégiumból való kivezetésére.
d, kollégiumi rendezvény ideje alatt a kollégiumi szintjein való járőrözésre
e, a házirend és az alapszabály rendelkezéseivel ellentétes magatartást tanúsító személlyel szembeni intézkedésre (ld.4.§),valamint e magatartás igazolására bizonyítékként szolgáló kép- vagy hangfelvétel készítésére
f, a naponta ügyeletet ellátó személyek kijelölésére

4.§.Kollégistákkal szemben alkalmazható intézkedések köre
a, Amennyiben a kollégista megtagadja a Gárda tagjaival való együttműködést, a Gárda tagjai jogosultak első alkalommal a kollégistát figyelmeztetésben részesíteni,mely intézkedés automatikusan maga után vonja a kollégista következő évi kollégiumi felvételi eljárásának hátrányos elbírálását a Kollégiumi Diákbizottság részéről
b, Másodszori ellenszegülés esetén a kollégistának írásbeli nevelőtanári figyelmeztetés adható.
c, Amennyiben a kollégista korábban már részesült írásbeli nevelőtanári figyelmeztetésben, úgy újabb ellenszegülés esetén ellene fegyelmi eljárás kezdeményezhető.
d, Amennyiben az eset súlyossága indokolttá teszi, az ügyet a Kőrösi Gárda kezdeményezésére a Kollégiumi Diákbizottság azonnal a kollégiumi igazgató hatáskörébe utalhatja. 

5.§.Kollégiumi elhelyezéssel nem rendelkező személyek ellen alkalmazható intézkedések köre
a, Amennyiben a kollégiumi elhelyezéssel nem rendelkező személy (továbbiakban „külsős”) megtagadja a Gárda tagjaival való együttműködést, a Gárda tagjai jogosultak  a kollégiumi elhelyezéssel nem rendelkező személyt figyelmeztetésben részesíteni,valamint a kollégiumi külsős kártyával rendelkező személytől a külsős kártyát visszavonni.
b, Másodszori ellenszegülés esetén a Gárda tagjai a nevelőtanár segítségével a „külsős” személyt kitilthatják a kollégium területéről.

6.§. Szervezeti felépítés
a, A Kőrösi Gárda legalább 4, legfeljebb 30 természetes személy tagból áll. A Kőrösi Gárda tagjai csak kollégista személyek lehetnek.
b, A Gárda tagjait,valamint elnökét és elnökhelyettesét a jelentkezők közül a Kollégiumi Diákbizottság által összehívott alakuló ülésen, egyszerű többséggel választják meg a Kollégiumi Diákbizottság tagjai.
c, A Kőrösi Gárda tagjainak névsorát közölni kell a kollégium igazgatójával.
d, Amennyiben a Gárda létszáma nem éri el a maximális 30 főt, lehetőség van évközi tagfelvételre. Ebben az esetben a jelentkezéseket a Kőrösi Gárda elnöke, elnökhelyettese, valamint a Kollégiumi Diákbizottság elnöke bírálja el.
e, Amennyiben a Kőrösi Gárda tagjai nem megfelelően látják el ezen szabályzatban meghatározott feladataikat,úgy a Kollégiumi Diákbizottság egyszerű többséggel dönt kizárásukról. A kizárásról a kizárt tagot, valamint a kollégium igazgatóját 3 munkanapon belül értesíteni kell.

7.§.Elnök feladatainak körébe tartozik
a, a Kőrösi Gárda üléseinek összehívása és levezetése. Ülést havonta egyszer köteles a szervezet tartani, melyen az Elnök köteles a tagok ügyeleti beosztását kihirdetni. Az ülésekről távolmaradónak kimentését kell kérnie az elnöknél. Az ülés határozatképes, ha a mindenkori tagok több, mint fele jelen van.
b, ügyeleti rend kiírása
c, Amennyiben az elnök ezen feladatai ellátásában akadályoztatva van,úgy ezeket a feladatokat távollétében az elnökhelyettes jogosult és köteles ellátni.

8.§ Záró rendelkezések
a, Ezen szabályzat a ELTE Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégium Házirendjének részét képezi.

30 komment

Címkék: magyar garda

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr571078676

dr. Erika Zangolna 2009.04.21. 20:11:56

ha ez humor, akkor nagyon komoly.

mangorlo 2009.04.21. 20:12:31

szegény gyerekek

Tehéntőgy 2009.04.21. 20:32:04

Az alapítóknak alighanem se állandó kapcsolatuk nincs, se a bulikon nem hajlandó leszopni őket senki.

Tábornok tizedes 2009.04.21. 20:46:21

bazze en azt hittem valami kiraly poen lesz, orgiaszervezo banda a minimum, erre tessek, varjatok


na, kesz, lefostam a bokamat

Victum 2009.04.21. 20:47:05

Kár, hogy nem járok oda...
De megfejelnék egy ilyen járőröző-igazoltató-rendreutasítót.

öntelt radírpók 2009.04.21. 20:48:43

ez hoax
ez szopatás
ez nem lehet komoly

voltam párszor a Budaörsi úti koliban, nem úgy tűnt, mintha igény lenne a rendpártiságra

ja, és ki lakott éppen ebben a koleszban a nyolcvanas évek végén? a VikiVikiViktor :DDD

Big-B 2009.04.21. 20:51:56

Azért a lépcsőházban még szabad dugni?

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2009.04.21. 20:56:15

Heh. Milyen beteg ember lehetett már az, aki ezzel előállt?

Almaspite 2009.04.21. 21:03:49

Node mi van akkor, ha a kolesz második emeletén megalakul ugyan a Kőrösi Gárda, de a negyediken pedig az Ellenzéki Gárda? Az alapszabályban ugyanis nincs leírva, hogy a Kőrösi Gárda az reprezentatív lenne a koleszban...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.04.21. 21:27:04

So not?! Kérdezte volna Matti Nykänen síugróbajnok. Majd így folytatta volna: anysay...

Sz0M|45 2009.04.21. 21:28:05

Orommel tolt el, hogy mar nem lakom ott...

kispista 2009.04.21. 21:42:19

Ezek beszívtak!
Testüregmotozást nem vezetik be?

marvin 2009.04.21. 21:43:20

Ezt érdemes utánal megnézegetni és a jobb oldali kommentet elolvasgatni.

picasaweb.google.com/rufi64/KoleszAllapot#

pók 2009.04.21. 22:09:11

Ez valami vicc? Túl aktívak a jogász hallgatók...

Alternatív 2009.04.21. 22:32:48

Apám mesélt hasonlót, hogyha háromnál többen voltak egyszerre egy helyen, az már illegális csoportosulásnak számított. Nincs új a nap alatt.

Lehet, hogy a fiamat mégis inkább a Jatéra küldöm?

ell.storm 2009.04.21. 23:02:05

Kedves K.Funky!
A cikked mosolyt csalt az arcomra. Azért, mert azonnal kitűnt belőle, sosem voltál még kollégista, de legalábbis a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban soha.
(Nekem abban a szerencsében van részem, hogy negyedik éve mondhatom el magamról, hogy itt lakom.)
Elárult az is, hogy mely két részletet emelted ki a szabályzatból.
Az első pont a szintbuli. Két évig egy olyan szinten laktam, ahol egy héten legalább 3-szor lehetett részem ezekben a bulikban, úgy hogy az ágyamban feküdtem, és hajnali 3-ig számláltam a birkákat, mire alább hagyott a dübörgés ("zene") és kedves kollégista társaim, akiket több ízben kértem meg előzőleg, hogy legyenek szívesek halkabban vigadni (eredmény nélkül) , végre nyugovóra tértek. Addig igencsak "zavarták a nyugalmamat", arról nem is beszélve, hogy általában 6 órakor pedig kelhettem föl, ha időben be akartam érni az egyetemre. Tanulásról este 8 után szó sem lehetett.
Idén 3 szinttel följebb kell mennem panaszkodni (őszintén szólva, van, hogy megspórolom magamnak az utat), és ők legalább addig letekerik a hangerőt, amíg visszaérek a szobámba. Az a szint ahol most lakom, amúgy csendes...
A "járőrözés"-nek, szívből örülök. Csak 2 példa a sok közül:
Régi szomszédaim egyik kollégiumi rendezvény idején elfelejtették bezárni az ajtajukat. Bent aludtak, mikor az ágyuk mellől elvittek 2 laptopot, és a mobiltelefonjaikat.
Arról már nem is beszélve, hogy ezelőtt minden rendezvény alkalmával kifújtak legalább egy poroltót a kollégium területén, kérdem én, mi lesz a többi kollégistával, ha egy óra múlva épp azon a szinten gyullad meg valami?
Pont ezek (és hasonlók miatt) tiszta szívemből örülök a Kőrösi Gárda létrejöttének.
ELOLVASVA és ÉRTELMEZVE a szabályzatot csak üdvözölni tudom ezt a kezdeményezést bárhogyan hívják is.
A mosolyom mégis keserű, mert "jómagyar" szokás szerint megint nem azzal foglalkoznak az emberek, hogy valójában miről szól ez az egész, hanem azzal, hogy milyen címkét ragaszthatunk rá.
Üdvözlettel: ell.storm

Karma Gedeon 2009.04.21. 23:14:36

hát nem is tudom, hogy ez vicces, szánalmas vagy félelmetes.
kicsit olyanok a szabályok, mint a Kísérlet című filmben...

'ztaqrwa 2009.04.21. 23:14:37

barmok.
ezek egyetemisták?
miért mindjárt gépkarabélyoznak egyet a kollégistákra?
ha azt is beleírják, az egyébként minden második pontjában jogszabályba ütköző, agyzsibbasztójukba, akkor azt is szabad, nem?

buta emberek.sokan.

godlife 2009.04.21. 23:17:31

Meglepő, hogy ide is kiderült. Na sebaj, reklám:D
Várom a kommenteket, mert érintett vagyok az SZMSZ kidolgozásában.

2009.04.21. 23:27:28

Csak nehogy elinduljon a frakciózás az A-B-C épület gárdistái között. Kőrösi Gárdából is minimum kettő lesz. Aztán majd a Kőrösi-napokon leszámolnak egymással (hosszú lépések éjszakája).


És biztos túl sok volt a szintbuliból. Az én időmben a földszinti termekben, meg a pincében volt a buli.

Poseen 2009.04.22. 00:04:59

LoL... Nem is tudtam, hogy van gárdánk. Na majd legközelebb jobban figyelek a járőrökre. :)

edward_sch · http://www.himmel.hu 2009.04.22. 00:05:17

nem hagyhatjuk, hogy elharapózzanak a nyugalom megzavarására alkalmas szintbulik, elvégre. hova is vezetne az?

grumpy 2009.04.22. 00:27:38

Ez valami rossz vicc? Viccnek kicsit hosszadalmas. Ez mennyire biztos forrásból származik?

Tényleg ennyire rossz lenne a helyzet már az ELTÉ-n is, hogy kollégistáknak Gárda kell?

Anoymous 2009.04.22. 00:43:34

Én laktam a KCSSK-ban, és annak alapján biztosan mondhatom, hogy valamilyen kontrollra szükség van, mert rendszeresen előfordult, hogy néhány (többnyire részeg) antiszoc. egyén egy egész szintet nem hagyott aludni. Ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban mégis szkeptikus vagyok.

kontroltéma 2009.04.22. 01:15:37

én is laktam ott és még vannak ott haverok. A kétkedőkkel tudatnám, hogy ez nem hoax vagy áátbaszás. ez bizony komolyan van gondolva, de nem általam :D

tucatnev 2009.04.22. 05:42:47

hölgyeim és uraim.

soha nem olvastam ezt, pedig jelentős közöm van hozzá. Ami itt le van írva, mind egytől egyig szín tiszta igaz. Lehet nem valódi, de ismerve az ezt szövegező embereket és azt, hogy ez tulajdonképp egy naaagy falu (1350), ahol mindenből lehet elefántot csinálni... ...szóval ez igaz. Itt tartunk.

A politika már ott van a kollégiumokban is...

Voltunk páran, akik megpróbáltak ellene szólni. Volt olyan, aki ellen próbált szólni, olyan aki kiröhögte, olyan aki megijedt.

Őszinte leszek: félek. Félek, hogy ettől a kommentől engem ittlakók a) pozitívan értékelnek b) negatívan értékelnek c) sehogyan sem értékelnek. Mert a - ugyanazt érzik és mégis itt tartunk, b - mert a politika, ileltve agymosás ideáig jutott el, c - elmennek a dolog mellett.

Mert ez innen Orwell. Lesznek az egyenlőbbek, a gárdisták. És mikor lesz az, hogy az egyiket jól megverik, mert megverik és akkor azt mondja a Kollégiumi Gárda, hogy akkor jól megvédjük a tagunkat és jól visszaütnek.

Hmmm...

fric 2009.04.22. 08:10:55

@ell.storm: Na, a f*szságnak még támogatója is akadt. Ember! A kollégium ilyen! Teljesen mindegy, hogy hol van, és hogy hívják! Ha élettelen gekkó vagy, költözz albiba! Ott nyugodtan lehet szundizni és kötögetni. Ha szerencséd van, a házinéni rendszeresen lepippant, és ez is meg van oldva. Tömör gyönyör! Csak a suli és az albi! Király!
Egyébként az szmsz-hez:
"valamint a kollégium területén tartózkodó egyéb személyektől a személyazonosításra alkalmas igazolványt" Milyen jogon?
Nevelőtanár? Ott olyan is van? Mi ez? Középiskola? Csend, rend, fegyelem, és még nevtanár is?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.22. 08:38:01

"a Kőrösi Gárda tagjai jogosultak:
... a kollégium területén tartózkodó egyéb személyektől a személyazonosításra alkalmas igazolványt... ellenőrzésre elkérni"

Tehát Magyarországon kétféle ember igazoltathat: a rendőr, meg a kollégista.

Értem. Javaslom, hogy legközelebb a BKV ellenőr se bajlódjon vitás esetben a rendőr kihívásával, elég ha csak elkiáltja magát, hogy "Nincs maguk között egy Kőrösi Gárdista véletlenül?"

\"ésszel,gyerekek!!!\" 2009.04.22. 08:41:48

A Kőrösi Gárda alapítói úgy tűnik teljes sötétségben élnek. Nem tudom hogy a légnyomás vagy elfogyasztott alkohol vagy fű képes ilyen morbid ötleteket szülni! Azzal viszont teljesen nincsenek képbe, hogy jogokat és kötelezettségeket a Magyar Köztársaság területén csak az alkotmány és külön törvényi felhatalmazás megállapítani. Ez az önkényesség nem tudom miből fakad, a túlfutó kollégisták feltűnési viszketegségéből vagy a barlanglakó életmódból. A Gárda hamarosan rá fog ébredni, hogy amit hosszúra sikerült éjszaka után kiötlöttek, az picit komolyabb következményekkel jár. Elkérhetik az személyi adatokat igazoló okmányokat??? TÖRVÉNY van róla, hogy mely szervek jogosultak erre!! Feltétellé tehetik a kollégiumi felvételt a gárdával való együttműködéssel kapcsolatban??? Itt már azért rengeteg alkotmányos probléma felmerül! A Diákbizottság teljes agyi kapacitásának gyengeségét tükrözi hogy ezt megengedték! Okom van feltételezni hogy a leendő gárdatagok erkölcsi bizonyítványa nem túl patyolattiszta, és némelyiküknek már semmi keresni valója nem lenne a kollégiumban!
A kollégium állapotának romlását nem ezzel lehet megakadályozni!
"ÉSSZEL, GYEREKEK!!!"

zebalu · http://www.balulap.hu 2009.04.22. 08:56:57

A KCSSK lakossága 1293 fő. Vannak ennél kissebb falvak. Egyetemista meg bárki lehet, alacsonyak a ponthatárok. Kollégista meg az lesz, akinél ez szociálisan indokolt. Sok laknak itt és sokfélék.

Ha valaki együttélésre képtelen, attól előbb-utóbb megszabadul a kollégium - gondolom ez érthető -, de erre lehet, hogy sokat kell várni. Ha valaki alapvetően rendes ember, csak éppen felöntött a garatra és úgy viselkedik, hogy közben sok embernek teszi tönkre a másnapi ZH-ját/vizsgáját/állás interjúját/stb akkor lehet, hogy egy egyszerű kérésre ezt abbahagyja, de ha nem, az baj.

Most mindenki el van azzal foglalva, hogy Gárda. (Ez volt az egytelen vitatott pont: benne legyen-e a nevében a Gárda szó... Belekerült.) Az hogy miért jött létre, hogy hogyan működik - láthatóan - mindegy. Ez nem probléma, számítottunk rá, hogy ez esetleg hír lesz, de ennek is van jó oldala, lám egy kollégistánk innen tudta meg, hogy ilyen is van. (Nyilván nem olvassa a kollégiumi értesítőt.)

Az egész mondandóm lényege az, hogy ha végiggondoljuk, akkor valamit tenni kellett, ami lett az helyénvaló, ellenben a neve... na igen, a neve szar.
süti beállítások módosítása