Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

No, itt van már a Kánaán

2009.05.04. 12:55 K. Funky

Ma szavaznak a képviselők a nyugdíjszabályok jelentős szigorításáról és arról, hogyan is nézzen ki az év közepi adóátrendezés - írja az Index. Meg azt is, hogy ez lehet Bajnai Gordon miniszterelnök első komoly összecsapása a szocialista frakcióval. Hogy milyen kemény is lesz a harc, annak illusztrálására - valamint hogy minden kedves olvasónk hörögve, sikoltozva és kínjában vinnyogva fetrenghessen a földön, szeretnénk két parlamenti felszólalást idézni.

Először is Lendvai Ildikót 2002 októberéből:

Egy angol mondást olvastam nemrégiben. Így szól: "Nem olyan gazdag ez az ország, hogy megengedhesse magának a szegénységet." A mondás Angliából származik, de Magyarországra talán még inkább igaz. Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy nélkülözni tudjuk azok teljesítményét, akik pénz, iskola vagy munkaalkalom híján, szándékaik ellenére nem tudnak igazán teljesíteni. Az első pár hónapban és a hátralévő években éppen ezen kell, kellett segíteni. Ez az a szál, amely összefűzi a száznapos programokat és későbbi terveinket. Ezért volt a nyugdíjasok 19 ezer forintja, ezért lesz még a ciklus végéig tizenharmadik havi nyugdíj.
 

És Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyit éppen két évvel későbbről:

Tudnám még folytatni, de nem azért mondtam ezt el, hogy verjük a mellünket, és azt mondjuk, hogy no, itt van már a Kánaán, és nem tovább, hanem éppen azt szeretném elmondani, hogy mindezekkel az intézkedésekkel együtt is tudjuk, hogy csak elindultunk egy úton, amely a mélyszegénységből emeli ki az embereket, tovább kell lépnünk, nagyon sokat kell tennünk, és talán másképp is ahhoz, hogy valóban sokak számára meglegyen a jólét.
 

Hát, ennyi. Ahogy Waszlavik úr fogalmazott: jó szerencsét, új magyarország!

10 komment · 3 trackback

Címkék: mszp lendvai ildiko dr vidorne dr szabo gyorgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr991102042

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.15. 12:46:58

JövőképA FIDESZ-ben az a jó, hogy szinte minden mondatuk mellé oda lehet tenni egy másikat, amit szintén ők mondtak, mégis valahogy pont az ellenkezője az elsőnek (oké, ez mondjuk a többi pártra is igaz, de rájuk hatványozottan). És itt nem kell nagy időt…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.05.04. 15:44:32

Orbán és a szocialista restaurátorok Orbán Viktor március 15-én történelmi ívű beszédet tartott: kiiktatta az elmúlt hét évet a rendszerváltás történetéből. Mondván, ez a "szocialista restauráció" időszaka volt. Vajon mi volt a szocializmus r…

Trackback: Kifordított ország 2009.05.04. 14:04:30

Tölgyessy a Bajnai-csomagról..."A Bajnai-csomag csak arra lesz elég, hogy ne süllyedjünk el a válság viharában" -nyilatkozta Tölgyessy Péter az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Érthető is, nem fog Bajnai és csapata szívességet tenni a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2009.05.04. 15:23:59

ez a csomag is csak maszatolás.

400-500 Milliárdot úgy lehetne a költségvetésbôl kíhúzni, hogy fogok egy alkoholos filcet oszt szinte oda se nézek.
Ide 1500-2000 Mrd kiadáscsökkentés kéne, ahhoz viszont ész kell, meg hatástanulmányok. De másként nem lehet komolyabban adókat csökkenteni. Meg persze 1 millió nem tud eltartani 9-et. Ezt nem is értem, hogy mér' nem tudja a többség felfogni. Nem aranyat sz*runk.

W Joe 2009.05.04. 15:48:23

Majd akkor jön el a jólét, ha megéri dolgozni, megéri bejelentve dolgozni, és kemény munkával együtt szebbé varázsolhatjuk az országot. Jajj, de szép lesz! :)
Kevesebb politikust, több teljesítményt a hazának! :)

DArchAngel 2009.05.04. 15:52:28

Jólét? Szép álom, csak milyen áron?
Hogyan tudnak egyesek olyan jólétnek örülni, amit mások verejtékéből toltak a fenekük alá?

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.05.04. 16:24:40

Nekem az tetszik legjobban, hogy bajnai kijelentette, ha nem állnak mellé lemond...hát ez milyen?

tlac 2009.05.04. 16:32:53

gázáremelés se lett, se halkan se hangosan..

hétnyolckilenc 2009.05.04. 16:46:53

Hogy Magyarországon kevés az olyan politikus, aki még nem mondott ellent saját magának több alkalommal: szánalmas. Hogy valaki hörögve, sikoltozva és kínjában vinnyogva fetreng a földön, mert elolvas egy világválság előtti és világválság utáni politikai nyilatkozatot, ami láss csodát, ellentmond egymásnak: az is!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.05.04. 17:30:18

@hétnyolckilenc:

Világválság nélkül is fenntarthatatlan, és fedezet nélküli volt az elképzelés.

eszmerálda 2009.05.04. 17:57:13

kedves grafter, felteszem te is imádsz széllel szemben hugyozni.

Kivlov 2009.05.04. 20:04:29

13. havi(k) eltörlése: helyes. Utazási kedvezmények szigorítása: helyes. Szociális "osztogatások" visszafogása: helyes. Csak kicsit halvérű a dolog. Keményebben kéne, hogy érdemi adócsökkentésre legyen fedezet. De hááát, bátorság csak akkor van, ha szavazatot lehet vele vásárolni.

Meszaros 2009.05.04. 20:13:23

Értem, hogy a politikus egy mocsok érdekember akinek csak a szavazat számít, sőt a maga módján még reálisan is cselekszik hiszen mindent megígér amit szeretnénk, de valljuk be, nem ezt akarjuk? A politikusi ígéretek tökéletes tükröt állítanak a társadalomnak - csak vessenek egy pillantás a tisztelt csapatra és menten megláthatják saját magukat. Aki hazugságokra ül föl az maga is hazúg módon akar élni. Majd ha a társadalmi elvárás a tisztességes, igaz és reális magatartást fogja követendőnek találni - hiszen belülről jövő igény - no, akkor talán változni fognak a dolgok. Nem a politikusnak kell változnia hanem nekünk.
süti beállítások módosítása