Képviselő Funky

Az Index seggrepacsi-ügyi szakblogja.

Bemószerolásokat, életveszélyes fenyegetéseket, trükköket és főleg jó tippeket a kepviselofunkyKUKACgmailPONTcom cimre várunk.


Az igazi Képviselő Funky

Friss topikok

Címkék

Linkblog

Varga azért nincs ott, mert Mihály

2012.09.28. 17:20 Esterházy Attila

Varga Mihály, az IMF–EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter közleményt adott ki egy blogbejegyzésre reagálva arról, hogy miért nem ment el az 50. Közgazdász-vándorgyűlésre, amire évek óta el szokott menni. Ebben elfoglaltságaira hivatkozott. A vándorgyűlésen azonban azt mondták, hogy a pénteki napon a kormányülés miatt, a szombati napon pedig azért nem vehet részt, mert egy Mihály.

„Még el sem ültek a viharok, máris itt az újabb kínos lemondás: most Egerben, a 50. Közgazdász-vándorgyűlésen nem mondta el senki a kormány álláspontját a napirenden lévő, nem csekély súlyú kérdésben (szükséges-e a gazdasági fellendüléshez a megállapodás az EU-val és az IMF-fel?), ugyanis Varga Mihály, az ügyben illetékes kormányzati tisztségviselő a tanácskozás előtt lemondta részvételét.” − olvasható a poldi.blog.hu-n. A csütörtök éjjeli bejegyzés végén az áll, hogy: „Egyébként várja a közleményt, miszerint Varga Mihály nem lemondta a részvételt, hanem csak nem tudott elmenni, de későbbi időpontban mindenképpen jelen lesz  majd egyszer, valamikor. Címnek javaslom: »Melléfogott, Poldi bá«”

A miniszter úgy táncolt, ahogy a blogger fütyült, és közleményben reagált, pontosan azzal a címmel, amit ajánlottak neki. Péntek délután az alábbi közleményt adta ki:

Melléfogott, Poldi bá

A ma megjelentekkel kapcsolatban jelezzük: szó sincs arról, hogy Varga Mihály lemondta volna részvételét az egri közgazdász-vándorgyűlésen. Mindössze annyi történt, hogy a tárca nélküli miniszter már azelőtt elfogadott egy másik, az egri fórummal egy időben zajló, budapesti konferenciára szóló meghívást, hogy a közgazdász-vándorgyűlésre szóló felkérést megkapta volna. Varga Mihály a Concorde Értékpapír Zrt. által 2012. szeptember 27-én Budapesten megrendezett Concorde Private Banking Konferencián tartott előadást Magyarország és az IMF viszonyáról, a magyar gazdaság helyzetéről. Az eseményen az előadást követően Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével közös panelbeszélgetésen vett részt. A közönség az egri vándorgyűléshez hasonlóan a budapesti konferencián is kérdezhetett az előadóktól. A miniszter a mai napon a kormányülésen vesz részt.

Nem ezt támasztották alá a vándorgyűlésen hallottak, az Index tudósítója ugyanis Egerben, a helyszínen van. Kollégánk arról számolt be, hogy Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke csütörtökön az 50. Közgazdász Vándorgyűlés megnyitóján azt mondta, hogy Varga Mihály miniszteri teendői miatt sajnos nem tartja meg az előadását, pedig Varga hosszú évek óta rendre szerepelt a vándorgyűlés előadói közt. Felajánlották neki, hogy a konferencia második vagy harmadik napján tartsa meg előadását, a pénteki napot azonban rendkívüli kormányülés ülés miatt hárította el, a szombati napot pedig mint Mihály. Varga ugyanis ekkor ünnepli a névnapját. A vándorgyűlésen az előadók közt lett volna Csévfalvay Zoltán NGM-es államtitkár is, aki azonban végül szintén nem jött el (pedig Zoltán napja nem is most van). A szakmai találkozón így a kormányt egyedül Hidvéghi Balázs helyettes államtitkár képviselte.

Varga Mihály honlapja jelenleg átalakítás alatt áll. Biztos a névnapjára kapja meg a megújult verziót.

16 komment · 2 trackback

Címkék: imf varga mihaly poldi bá

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselofunky.blog.hu/api/trackback/id/tr164808690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.09.28. 18:48:32

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.09.28. 18:44:02

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2012.09.28. 19:15:25

Ne lepődjetek meg, ha holnap reggel egy levágott hűtőajtó lesz az ágyatokban...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.28. 19:22:50

Az fasza, akkor most ha nekem névnapom van, nem kell bemennem? Mindjárt szólok a főnökömnek...

Gyárfás 2012.09.29. 12:22:57

Megjelölnéd azt a forrást ahol a névnappal takarózik Varga ?

Mondjuk gndolom még senki sem rendezett SZOMBATON névnapi összejövetelt magának... Azért ez a konferencia nem állami feladat nyugodtan le lehet mondani...

Megdobbent 2012.09.29. 12:23:06

Zoli Misihez ment aldomast inni az uj honlapra, es egyertettek abban, hogy az orszag a leheto legjobban teljesit, a fidesz szinvonalat hozza.

M_R 2012.09.29. 12:23:20

Már sejtem min fog majd elbukni az IMF szerződés aláírása: aznap Varga Mihály másodunkaöccsének születésnapja lesz Orbánéknál meg a legkisebb poronty babazsúrja...Ezek azért csak fontosabbak mint holmi papírok aláírása :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.09.29. 12:23:33

@ColT: Hát, ha én péntek este névnapozom, ugyan be nem vállalok semmiféle szombati túlórát. És ezt a főnököm is respektálja, mert belátja, hogy ezzel mindenki csak jól jár...

Bélabácsi 2012.09.29. 12:23:54

@ColT: Hát, tesó, ölég spéci naptár kell legyen amiben a CoIT név is benne van (pl. a Béla és a Sanyi közt) :)))

@kcsortuleninrogyilszja:
Így van, be kell vegye Varga Mihály a közgazdászokat a háborús filmbe, ha nem akar hűtőajtót az ágyába !

magyar ember teli szájjal 2012.09.29. 12:23:58

Boldog névnapot egyiktek se kíván? Micsoda banda...

Kutchek (törölt) 2012.09.29. 12:24:07

1. Bújkálnak a szakmai "zsűri" elől.
2. Magyarázkodnak a névtelen bloggereknek.
Mi ez, ha nem bűntudat??

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.29. 12:24:18

Biztos úgy gondolta a Mihály, hogy egy vándorgyűlés fogja a szutykos motyóját és vándoroljon szépen elfele.

istvankah 2012.09.29. 17:49:03

A vargáék misije rossz lapot húzott!Az ö gerince sem acélbetétes!

Mahaboul 2012.10.05. 14:38:06

Ez az elkepesztoen erdekes es mar-mar pornohorrorfilmbe illo tortenet jol visszaadja a kozgazdaszok szemermetlenul vad mindennapjait es az ilyen kozgazdasz-gyulesek felkorbacsolt erzelmektol athatott es langyos testnedvekkel elaztatott legkoret.
Szerintem ezzel most jol bemosott mindenki a kormanynak: a gyules azzal hogy lelepleztek ezt az aljas Vargat, nezzek csak meg nem ment el, ilyet hogy lehet csinalni Europaban konyorogom, az Index is hogy cikk szuletett rola, meg en is hogy kommentelem. Szerintem ezek utan varhato reggel egy breaking news: "Varga Mihaly nem birta el a tegnapi remuletes tette miatt rea nehezedo nyomast, es felvagta az ereit az IMF felteteleit tartalmazo felfamentes iratkoteggel. Raadasul kiderult, hogy a Mihaly nevet csak felvette, eredetileg Varga Ferenc volt"

Anti Anyag (törölt) 2012.10.05. 14:38:06

Gazdasági fellendüléshez szükséges az IMF.

Ide egyetlen normális közgazdász nem menne el.

Gondolom, ugyanezek itt az indexen épp fikázzák Tarlóst, amiért nem árusítja ki a Dunapart két oldalát.

"A városfejlesztési és közlekedési szakemberek szerint kissé érthetetlen, hogy a Fővárosi Önkormányzat miért csak bérbeadásban gondolkodik a rakparti területeknél, holott a folyószakasz és a két part általános funkcióváltásával milliárdos bevételhez juthatna Budapest költségvetése. "

Érthetetlen, az érthetetlen, hogy ezek mitől szakemberek.

Squid 2012.10.05. 14:38:06

Muahhahahaha mekkora bukta bazm! Meg sem fordul a fejükben hogy 8 éves szintű kamukkal 10mp alatt buknak be?

Siralomvölgye!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.10.05. 14:38:06

@ColT: Egyáltalán nem kell bemenned a névnapodon dolgozni!
Csak utána lehet, hogy másnap-harmadnap sem...

Tudod, a magunkfajták munkaidőbeni névnapozásának következményei vannak, nem úgy, mint pártunk-kormányunknál, illetve javítva, most már egy éve: pártotoknál-kormányotoknál :)
süti beállítások módosítása